cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Xiaomi Memperkenaikan Siri Redmi Y Dengan Dua Model Telefon Baghu


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-02 17:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Xiaomi hari ni telah memperkenaikan siri baghu peranti dibawah jenama Redmi Y. Telefon pintaq pertama dibawahnya adalah Redmi Y1, dan telah diumumkan untuk pasaran India saja buat masa ni. Xiaomi kata huruf Y membawa makna You , dan Youth . Dibawah siri Redmi Y, sebanyak dua telefon pintaq diperkenaikan, iaitu Redmi Y1 dan jugak Redmi Y1 Lite.

Xiaomi Redmi Y1 membawakan rekaan tepi yang sedikit melengkung untuk memberikan keselesaan masa memegangnya. Peranti ni dilengkapi dengan pengimbaih cap jari pada bahagian belakang, dan memfokuihkan kepada ciri selfie. Untuk punca berkenaan, Xiaomi Redmi Y1 menyertakan kamera hadapan selfie 16-megapixel dengan lampu pencahayaan, dan menggunakan kamera belakang 13-megapixel PDAF.

Dari segi spesifikasi, ia mai dengan skrin 5. 5-inci dengan paparan HD, dijana menggunakan cip Snapdragon 435, memori 3GB RAM dan ruangan storan 32GB. Redmi Y1 turut menyokong dwi-SIM, serta sokongan infra-merah untuk mengawai perkakasan elektronik hampa di rumah. Di India, Redmi Y1 dengan pilihan 3GB RAM ditawaqkan pada ghega Rs8999 RM588 , sementara model dengan pilihan 4GB RAM pulak ditawaqkan pada ghega Rs10999 RM719 .

Bersama-sama pengumuman Redmi Y1, pihak Xiaomi turut mengumumkan Redmi Y1 Lite yang menyertakan skrin 5. 5-inci macam model utamanya. Xiaomi kata depa memilih saiz skrin ni pasai ia merupakan permintaan saiz yang palin tinggi berbandin saiz skrin yang lain. Redmi Y1 Lite menawaqkan rekaan lebih kughang sama, sokongan dwi-SIM, tapi mai dengan cip Snapdragon 425, dan bateri berkapasiti 3080mAh.

Ia turut menyertakan sokongan IR Blaster, dan menyertakan kamera belakang 13-megapixel untuk rakaman gambaq. Model 2GB RAM dengan 16GB storan ditawaqkan di India pada ghega Rs6999 iaitu sehingga RM458. Buat masa ni, ia hanya diumumkan untuk pasaran India saja, dan tak diketahui lagi bilakah Xiaomi akan menawaqkannya untuk negara lain.


Xiaomi Memperkenaikan Siri Redmi Y Dengan Dua Model Telefon Baghu

Xiaomi Memperkenaikan Siri Redmi Y Dengan Dua Model Telefon Baghu
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme