cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Warga Emaih Tak Sedaq Simpan Duit Syilin Sebanyak Rm 21 992 95 Selama 45 Tahun


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-15 02:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Otha Anders ghamai dok kata mula menyimpan wang syilin sejak 45 tahun lepaih. Menurutnya wang syilin tu mengingatkannya untuk teruih bersyukoq dan berterima kasih. Menurutnya lagi, setiap kali dia terjumpa syilin tang mana pun, ia adalah insentif atau pemberian oleh Tuhan untuk mengingatkannya supaya sentiasa bersyukoq. Menurut lelaki berumoq 73 tahun tu lagi, setiap kali dia terlupa untuk berdoa, konfem dia akan terjumpa dengan syilin yang terciciaq oghang untuk mengingatkannya untuk kembali bersyukoq.

Anders telah mendepositkan syilin sejumlah 5,136. 14 RM 21,992. 95 ke dalam akaunnya baghu-baghu ni di Ruston Origin Bank, di Ruston, La. Untuk memastikan syilinnya semakin bertambah banyak, dia mula beghenti menggunakan syilin. Selain tu, dia jugak selului memastikan bahawa setiap kali dia menerima baki selepaih membuat pembelian dia menerima wang syilin.

Naib Presiden Bank, Jennie Cole bagitau mesin mengira duit syilin yang digunakan dapat menjimatkan banyak masa dan Bank Negara pulak dapat membantu untuk mengira jumlah wang yang dikumpoi oleh Anders. Anders akan memaklumkan kepada kami tang mana dia mahukan wang tu disimpan, katanya. Cole bagitau bank tu akan menghantaq wang ke FDIC, dan bank akan menerima kredit daripada wang yang dimasukkan ke FDIC.

cheq tak penah menggunakan satu sen pun, katanya. cheq akan memecahkan satu dolaq sebelum menggunakan sesen pun. Sebagai penyelia untuk pelajar-pelajaq yang digantung sekolah, Anders bagitau pelajaqnya keghap dok dengaq menjuai syilin depa kepada Anders selepaih mengetahui akan hobinya menyimpan syilin. tapi cheq tak penah membenaqkan sapa-sapa pun, sama ada isteri cheq mahupun anak-anak, memberi cheq duit tanpa pampasan dibayaq balik , katanya.

cheq mahukan kepuasan dalaman bahawa cheq dan Tuhan yang memperoleh koleksi ni. Anders bagitau dia betoi-betoi menikmati tengok koleksi seninya sehingga pada tahun 1970-an, apabila kerajaan A. S. menawaqkan bonuih 25 RM 107 untuk setiap 100 RM 428 yang dimilikinya untuk didepositkan. Dia walau bagaimanapun takmau melaku. Lima memba dan keluarga terdekat Anders membantunya dan pekerja bank memuatkan duit syilin dari belakang trak pikap ke bilik syilin syarikat.

Dalam tempoh lima jam untuk mengira wang, jug plastik yang digunakan untuk menyimpan syilin telah dipecahkan dengan menggunakan kapak dan tukoi. Wang kemudian dicurahkan ke dalam mesin duit syilin dengan menggunakaa baldi plastik kecik. Anders duduk sebelah menyebelah dengan mesin yang menonton koleksinya turun kaunter dan pekerja bank masuk untuk menukaq beg duit syilin setiap 20 minit, pasai beg mesin duit syilin perlu diubah selepaih setiap 50 RM 214 dan sepanjang 45 tahun dia mengumpoi syilin akhiaqnya tanpa disedari dia telah menyimpan sebanyak 5,136.

14 atau RM 21,992. 95 ! Sumber mediagempak


Warga Emaih Tak Sedaq Simpan Duit Syilin Sebanyak Rm 21 992 95 Selama 45 Tahun


ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme