cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Viral Gambaq Guru Pompuan Tunggang Mutusikai Penuh Lumpoq Menuju Ke Sekolah


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-26 20:16:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


baghu ni viral gambar2 soghang guru pompuan yg menunggang mutusikai penuh lumpoq dalam perjalanan menuju ke sekolah di pedalamn. ni komen balaih beliau yang buat ghamai respek. Subhanailah. Ada gambar2. Jom baca dan kongsikan. Viral Cikgu pompuan BERLUMPUR Ke Sekolah. ni Komen Balaih Beliau Buat ghamai RESPEK Khalifah Mail Online baghu ni viral gambar-gambaq soghang guru pompuan yang menunggang mutusikai yang penuh lumpoq yang dalam perjalanan menuju ke sekolah di pedalamn.

ni komen balaih beliau yang buat ghamai respek. Subhanailah. Jom baca dan kongsikan. sapadia CIKGU HENVY YANG VIRAL NI ? Ekoran jadi viral di laman so-sial, dia telah dilabel sebagai pahlawan yang tak terdendang. Dan jolokan ni memang sesuai sangat bagi pengorbanan soghang guru. Perjuangan soghang guru demi memberikan ilmu kepada murid-muridnya memang susah dibalaih dengan apapun.

Kegigihannya dalam mengajaqkan ilmu kepada anak-anak di sekolah pedalaman sangat luaq biasa. depa sanggup meredah apa saja termasuk kalau perlu berlumpoq untuk ke sekolah. Hal itulah yang dialami oleh soghang guru cun yang berasai dari Palembang ni, Hevny Yanita Sarifudin. CIKGU DI SEKOLAH PEDALAMAN TERPAKSA BERKORBAN masa masyarakat di bandaq-bandaq besaq menjalani hidup yang aman sentosa dengan segala macam kemudahan yang torrrbaek, guru-guru di pedalaman terpaksa berjuang dengan kesusahan .

Pemandangannya memang cukup berbeza dapat dilihat pada masyarakat yang dok ada di daerah pedalaman. Hal hat sama dok habaq tadi yang cuba try test disampaikan oleh Cikgu Hevny melalui catatannya di FB. Menggunakana laman so-sial media Facebook FB , Hevny cuba try test untuk mencurahkan isi hatinya. Dan curahan hati Hevny hat sama dok habaq tadi jadi viral di media so-siall khususnya FB yang memang memiliki banyak pengguna.

Dalam sebuah postin di FB pada tanggai 28 Ogos lepaih, Hevny yang merupakan guru berasai dari Palembang ni menunjukkan lagu mana perjuangannya menuju ke sekolah tempat dia mengajaq. Perjalanan sulit dan berat haruih dia rasakan hari-hari demi memenuhi tugaih dan kewajipannya sebagai soghang guru. Dia jugak habaq keinginannya semuga kerajaan lebih menumpukan kepada masyarakat di daerah luaq bandaq yang la nih banyak disisihkan.

Tolong ih pemerintah perhatikan kami yang tinggai di daerah pelosok ni. Setidaknya perbaiki jalan mekakau ni, tulih Hevny Yanita Sarifudin. GAMBAR-GAMBAR CIKGU BERLUMPUR VIRAL Dengan hati lapang dan sabaq, Hevny yang dah berdandan bersih, rapi dan wangi dengan berbesaq hati dia terpaksa merelakan pakaiannya yang bersih menjadi kotoq karana lumpoq.

Demi mendidik anak bangsa, ia ikhlaih melalukannya hari-hari. Tapi ni demi mendidik anak bangsa, kami ikhlaih walau hari-hari terbalik teruih . hahahaha, lanjutnya. Yap, itulah sosok Hevny yang cuba try test try test untuk jadi kuat dan walau demikian, masih dok tertawa walaupun tubuhnya telah dipenuhi dengan lumpoq tiap kali bertugaih mengajaq.

Pelbagai gambar-gambaq Hevny, si guru cun asai Palembang dengan pakaian dan motoq yang telah kotoq terkena lumpoq pun banyak di share di FB. Tak sedikit yang merasa simpati pada pengabdian Hevny. Di FB berbagai pujian pun mengaliaq untuknya. Pengadian totai. Allah SWT yang membalaih niat tuluih ikhlaih. Aminn, ujaq soghang pengguna FB Facebook .

Sumber mediagempak


Viral Gambaq Guru Pompuan Tunggang Mutusikai Penuh Lumpoq Menuju Ke Sekolah




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme