cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Video Itik Dan Ayam Tergantung Di Belakang Gheta Jadi Viral


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-14 02:56:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


baghu-baghu pengguna lebuh ghaya Guangdong, China telah dikejutkan dengan kehadiran dua ekoq haiwan berbulu yang menyururi lebuh ghaya tu tenpa memakai sebarang alat keselamatan. Menerusi video yang viral di media so-siall China kelihatan seekoq ayam yang berwarna coklat gelap bersama seekoq itik berwarna putih dibiaqkan tergantung dalam beg plastik putih di belakang sebuah gheta.

Kedua-dua haiwan tu dilihat cuba try test untuk mengerakkan badan depa barangkali ketakutan atau cuba try test untuk menyelamatkan diri tapi yang pastinya tak berjaya pasai plastik tu digantung terlalu ketat dan sempit. Kejadian tu telah dirakamkan pemandu gheta lain yang turut mengunakan lebuh ghaya tu. Tindakan pemilik gheta Nissan jenih Sunny tu telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dengan ada yang tertawa pasai berasa lawak tengok spare-part tambahan pada gheta tu.

Manakala, ada jugak netizen yang berasa kasihan tengok keadaan dua ekoq haiwan malang tu yang barangkali kesejukan atau ketakutan. Namun, yang sebenaqnya kejadian macam tu adalah normal di China pasai ghamai netizen di China yang menggantungkan itik dan ayam di belakang gheta depa. Setiap satu daripada dua gambaq Festivai Musim Bunga yang menunjukkan itik dan ayam digantung atau diikat pada belakang gheta akan menjadi viral.

Malah, ia jugak bukan hanya untuk itik dan ayam saja pasai terdapat jugak satu gambaq yang viral menunjukkan seekoq anjin digantung dalam guni pada bonet gheta. utaranews. com


Video Itik Dan Ayam Tergantung Di Belakang Gheta Jadi Viral






ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme