cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Ulasan Armaggeddon Nuke 9 Fon Kepala Untuk Permainan Video Mampu Milik


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-07 20:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Pendengaran ialah salah satu deria yang diberikan tuhan kepada manusia. tapi kami sedari di kelompok gamer ia antara deria yang serin dianaktirikan pasai lebih ghamai mementinkan grafik. Di rumah jugak kami yakin lebih ghamai mempunyai monitoq atau tv bersaiz besaq berbandin sistem audio kelaih atasan. Bagi depa yang mementinkan audio, Armaggeddon Nuke 9 ialah sebuah fon kepala yang direka spesial untuk sesi permainan video ataih talian.

Adakah ni fon kepala yang perlu dimiliki sekiranya hampa mahukan audio torrrbaek. Apa Di Dalam Kotak Di dalam kotak pembelian Armaggeddon Nuke 9 ni ni didatangkan dengan aksesori yang terhad. Hanya sebuah fon kepala, satu risalah manuai dalam tiga bahasa dan cakera optik perisian pemandu untuk PC. Pakej kotak jugak minimalih tanpa rekaan yang bombastik.

Kesemua produk keluaran Armaggeddon diberikan pakej minimalih yang sama. takdak span pendakap telinga tambahan/gantian disertakan. ni sesuai dengan ghega jualan depa yang jeronoih ke dalam kategori mampu milik. Rekabentuk Fon kepala ni mempunyai rekaan pendakap yang terdiri daripada dua bahagian. Bahagian pertama bersambung kepada dua pendakap audio manakala bahagian kedua mempunyai rekaan hammock terbalik yang dilabuhkan di ataih kepala.

ni ialah rekaan yang sama macam yang ditemui pada fon kepala permainan video macam Razer Tiamat. Rekaan ni amat terkenai di kalang atlet e-sukan yang mahukan keselesaan memakai fon kepala untuk jangka masa yang lama tanpa kepala terasa macam dicengkam. walaupun bersaiz agak besaq, kami tak meghasakan Nuke 9 membebankan kepada. Seharian memakai Nuke 9 di pejabat, bahagian telinga tak mempunyai sebarang kesan kerengsaan macam memakai fon kepala rekaan konvensionai yang kami milik.

berita buruk untuk rekaan ni ialah saiz yang amat besaq berbandin fon kepala rekaan biasa. Kami mempunyai sebuah Armaggeddon Avataq Pro ZX500 sebelum ni dan ia kelihatan kecik apabila diletakkan sebelah menyebelah Nuke 9. ni membuatkannya bukan sebuah fon kepala yang sesuai dibawak untuk ke LAN PARTY pasai tak boleh dilipat. Tambahan lagi pihak Armaggeddon tak menyertakan tempat simpanan spesial macam yang dilaku oleh pengeluaq lain macam Sony.

Dua pendapat kepada diperbuat daripada bahan plastik. Setiap pendakap dilengkapi dengan pemacu sebesaq 50mm dengan rekaan open-back. Kami secara peribadi lebih menggemari rekaan closed-back pasai bunyi tak mengganggu teman satu ofih. tapi rekaan open-back ni secara teorinya memberikan kualiti audio yang lebih semula jadi pasai udara tak termampat di dalam kebuk audio.

Bahagian span pulak diperbuat daripada bahan kulit sintetik polyurethane PU . pasai Nuke 9 ialah sebuah fon kepala mampu milik, kami tak akan memberi komen yang terlalu tak berapa nak elok tentang pasai penggunaan bahan PU di sini. Berdasaqkan pengalaman membeli fon kepala selama lebih dua dekad, apa yang boleh kami katakan ialah bahan PU adalah yang pertama akan mengalami kerosakan.

Dedahan kepada udara, haba, peluh dan cahaya UV akan menyebabkannya menjadi rapuh dalam masa setahun. Malang sekali macam kami katakan di awai ulasan, takdak span pendakap tambahan disertakan dan apabila kerosakan berlaku hampa perlu membeli fon kepala baghu. Pada sisi setiap pendakap terdapat sistem lampu dengan sokongan tujuh warna lampu. Lampu bertukar-tukaq warna dengan perlahan tak mengikut input dari audio yang keluaq dari pembesaq suagha.

Perisian yang disertakan tak memberikan kawalan terhadap warna lampu yang boleh dipapaqkan. Sebuah tombol kawalan suagha jenih roda terletak pada pendakap telinga kiri. ni adalah satu-satunya butang kawalan yang disertakan. takdak butang untuk mematikan audio mute atau mikrofon. Kami meghasakan dua butang ni sepatutnya menjadi standard pada fon kepala untuk gamer.

Malahan pada Armaggeddon Avataq Pro ZX500 yang dijuai pada ghega yang sama butang-butang ni disertakan. Mikrofon boleh lentoq turut boleh ditemui pada pendapat telinga kiri. Ia diperbuat daripada logam yang membolehkan pengguna mengubah kedudukannya mengikut keselesaan. Seutaih kabel PVC sepanjang 2. 2 meter bersambung pada pendakap kiri. Bahan PVC menyaluti kabel ni dengan sambungan kepada berbentuk USB-A.

ni buat fon kepala ni hanya boleh digunakan pada sebuah PC atau konsol. Penyambungan Seutaih kabel PVC sepanjang 2. 2 meter bersambung pada pendakap kiri. Bahan PVC menyaluti kabel ni dengan sambungan kepada berbentuk USB-A. ni buat fon kepala ni hanya boleh digunakan pada sebuah PC atau konsol. Penggunaan bahan PVC ni barangkali tak menarik tapi sekali lagi mengurangkan kos penjualan Nuke 9.

takdak kabel bersulam braided macam yang boleh ditemui pada fon kepala gamer kelaih premium di pasaran. Penggunaan PC dapat mengenalpasti fon kepala ni secara automatik apabila disambung walaupun tanpa pemasangan perisian pemandu. Perkara yang sama berlaku apabila Nuke 9 disambungkan pada sebuah konsol PlayStation 4. Perisian pemandu apabila dipasang memberikan beberapa pilihan tetapan macam equaliser, kesan spesial bunyi, tetapan mikrofon dan audio 7.

1. Antaramuka perisian ni adakah menyakitkan mata. Butang berwarna kunin digunakan dengan reka huruf berwarna putih. ni menyukaqkan pengguna mengenalpasti fungsi butang. Perisian ni pada hemat kami perlu dikemaskini pasai menyakitkan mata. Kualiti Audio Sebagai fon kepada Stereo, Nuke 9 memberikan pengalaman audio yang sederhana. Kelantangan bunyi pada tetapan tertinggi adalah baik dengan distortion yang minimal.

Tahap treble jugak baik terutamanya apabila mendengaq muzik akustik. Bass adalah sederhana saja tapi pujian boleh diberikan pasai ianya masih dok bertenaga dan tak pecah pada tetapan audio tertinggi. Kelemahan ialah pengasingan audio kughang memuaskan apabila mendengaq muzik dari genre hip hop. Di dalam mod permainan video dentuman bom adalah memuaskan begitu jugak dengan kesan audio yang lain.

tapi Nuke 9 dipasaqkan sebagai fon kepala audio 7. 1 Apabila menggunakannya di dalam permainan FPS macam Overwatch kami tak meghasakan macam kami dok ada di dalam dunia maya. Bunyi letupan dari belakang tak ada bezanya dengan letupan dari hadapan. Kesan spatial yang diharapkan langsung tak kedengaran. ni ialah kelemahan yang boleh diagak pasai setiap pendakap hanya dilengkapi satu pemacu.

Pada fon kepala 7. 1 yang lebih premium macam Razer Tiamat 7. 1 V2, lima pemacu audio digunakan pada setiap pendakap. ni memberikan kesan audio yang lebih realistik, tepat dengan audio separation yang lebih baik. jelaih sekali untuk menikmati audio 7. 1 pada tetapan torrrbaek, Nuke 9 bukanlah pilihan yang baik. tapi sekiranya hampa memerlukan sebuah fon kepala gamin yang selesa, pada ghega mampu milik dan kemampuan audio yang sederhana ia mampu berfungsi pada tahap memuaskan.

Rumusan Armaggeddon Nuke 9 ialah sebuah fon kepala untuk gamer yang dijuai pada ghega RM 169 sebuah. ni meletakkannya di dalam kategori mampu milik kalau dibandinkan dengan fon kepala untuk gamer lain di pasaran. Persoalan pertama ialah adakah ia memberikan kualiti audio yang setanding? Jawapan ikhlaih ialah tak. Pada tetapan tinggi sound separation adalah kughang baik dan berkecamuk.

Dua pemacu audio Sokongan audio Virtuai 7. 1 yang diiklankan tak berfungsi sebaik yang diharapkan. tapi sebagai fon kepala biasa ia mempunyai kemampuan audio yang sederhana. Bunyi dari dua pemacu 50mm yang disertakan tak pecah walaupun pada tetapan tertinggi. Ia amat selesa dipegang walaupun untuk sesi permainan video lama pasai ia tak mencengkam kepala pemakai.

Sambungan kepada PC dan PlayStation 4 jugak takdak masalah walaupun tanpa pemasangan perisian pemandu terlebih dahulu. Dari segi rekaan ia tak kelihatan premium. takdak kabel bersulam atau sambungan dengan saduran emaih. Majoriti komponen diperbuat daripada plastik. ni tak menggempaqkan pasai haruih diingatkan ni ialah sebuah fon kepala open-backed mampu milik.

Bagi depa yang inginkan kualiti audio torrrbaek ni bukanlah fon kepala buat hampa. tapi sekiranya hampa mencari sebuah fon kepala mampu milik yang memberikan kemampuan audio yang memuaskan Armageddon Nuke 9 akan memenuhi keperluan hampa. Pro Kualiti audio yang memuaskan bagi sebuah fon kepala mampu milik. Rekaan pendakap kepala yang selesa. takdak cengkaman pada kepala selepaih sesi permainan video yang panjang.

Boleh digunakan pada PC dan PlayStation 4 tanpa sebarang masalah. Agak ringan di ataih kepala. Mikrofon boleh lentoq. mudah diposisikan mengikut keperluan pengguna. tak terhad pada satu saja macam mikrofon boleh lipat lain di pasaran. Kontra Sistem audio Virtuai 7. 1 yang diberikan tak berfungsi sebaik yang diharapkan. Bahan binaan terlalu plastik membuatkannya kelihatan kughang premium.

Kekurangan butang kawalan untuk mikrofon yang standard pada fon kepala untuk gamin.


Ulasan Armaggeddon Nuke 9 Fon Kepala Untuk Permainan Video Mampu Milik

Ulasan Armaggeddon Nuke 9 Fon Kepala Untuk Permainan Video Mampu Milik

Ulasan Armaggeddon Nuke 9 Fon Kepala Untuk Permainan Video Mampu Milik
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme