cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Tindakan Cikgu Ni Ubah Sikap Pendiam Anak Muridnya Sangat Menggempaqkan Dan Akhiaqnya


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-07 18:32:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Untuk menjadi soghang pendidik bukan satu perkara yang mudah. Pekerjaan yang mulia ni menuntut kesabaran yang amat tinggi. googletag. cmd. push function googletag. defineSlot /16069941/amazingnara-content-top , 336, 280 , 300, 250 , div-gpt-ad-amazingnara-content-top . addService googletag. pubads ; googletag. pubads . enableSingleRequest ; googletag.

pubads . collapseEmptyDivs true,true ; googletag. enableServices ; ; googletag. cmd. push function googletag. display div-gpt-ad-amazingnara-content-top ; ; Kalau diberikan pelajaq yang bersikap baik dan mudah diajaq, tu satu rahmat bagi cikgu. Tapi kalau sebaliknya, anggaplah ianya satu ujian kesabaran dari Allah kepada kita yang bergelaq pendidik.

Dan itulah yang terjadi kepada soghang guru ni yang bernama amymistika. Diuji dengan soghang pelajaq yang sangat pemalu dan susah untuk bercakap sehinggakan guru-guru lain TERPAKSA mengabaikan dia. Tapi baginya ia tak adil untuk memperlaku pelajaq tu sebegitu rupa dan dia nekad untuk ubah sikap pelajaq ni. Ternyata kesabaran dia dibayaq dengan satu perubahan yang dia tak jangkakan sama sekali! Baca perkongsian beliau.

. Aku ada soghang student China yang pendiam dan pemalu sangat. Nak dengaq suagha dia memang susah sangat. Nama dia Yip Kah Shzen. Tengok muka dia dalam gambaq ni pun boleh bayangkan dia jenih lagu mana. first time masuk kelaih 4 Einstein, memang tak perasan langsung pelajaq ni. Sebab kelaih dia sangat huru hara dan bisin gila. Kemudian, bila aku mula nak tanya nama sorang-sorang, sampai turn dia, dia senyap.

Duduk pandang meja. Tak bergerak langsung. Tanya balik tak jawab. memba dia cakap, cikgu,dia memang macam tu. pemalu . Okay takpela aku tanya memba dia nama dia sapadia. Kelaih seteruihnya, masa aku mengajaq, memang class tu huru hara. Nak periksa satu-satu memang tak sempat. Cuma yang aku perasan, KS ni tak bergerak cuma tenung meja. lepaih tu aku ambik langkah untuk ubah kedudukan kelaih dan susunan meja.

Aku letak Kah Szennkat bahagian depan. mudah nak pantau. Dan semenjak tu, aku buat denda tabung untuk sapadia yang tak bawak buku dan calculatoq. Tiap kali kelaih, aku periksa sorang-sorang. Sampai turn KS, dia still tenung meja. Aku tanya dia, dia senyap. Aku tanya memba sebelah dia, selului lagu mana kalau cikgu lain ajaq dia? Classmate dia cakap Cikgu lain biaq je.

Sebab memang dia tak kan bercakap. Dia tenung meja je. Balik bilik guru, aku pikiaq apa nak buat. Aku jumpak guru kelaih dia yang sebelum ni cikgu matematik diorang jugak. Cikgu tu cuma cakap Dia memang tak boleh buat apa. Biaq je. TERPAKSA abaikan. Aku ghasa macam tak adil macam tu. Aku ambik langkah untuk bertutoq dalam bahasa cina.

barangkali dia tak paham melayu. Aku tanya mana buku dengan calculatoq. Dia geleng. Aku tanya tak bawak ke atau memang takdak? Dia jawab dengan perlahan je takdak . barangkali dia oghang susah. Aku nak denda pun tak sampai hati. Tapi kalau tak denda jadi tak adil la pulak. Aku pun pergi jumpak panitia matematik. Pinjam buku lebih dan bagi Kah Szen pinjam sekali dengan calculatoq.

Aku mengajaq macam biasa. Dalam masa yang sama aku cuba try test pantau dia. cuba try test bercakap dengan dia. Setiap kali class cuba try test approach dia. Suatu haritu, aku semak buku dia. Rupanya selama ni setiap apa yang aku tulih di whiteboard, semua dia salin. Setiap benda! Allah! Semenjak ada buku, homework dia hantaq. Apa aku suruh semua dia buat.

Kiranya selama ni bukan dia tak nak buat, tapi takdak bahan. Sejujoqnya kelaih dia memang hyper. Kalau kelaih lain, boleh habihkan 4 tajuk dalam satu masa. Kelaih dia ni aku boleh cover 1 tajuk je. Walau lagu mana sekalipun, aku cuba try test jugak balaih sikit masa untuk pergi dekat dia sorang. Lama lepaih tu, apa aku ajaq, 80 peratus dia boleh jawab dengan betoi.

Maksudnya dia bukan dungu, dia cuma perlukan perhatian lebih. Dan aku pun teruihkan bag


Tindakan Cikgu Ni Ubah Sikap Pendiam Anak Muridnya Sangat Menggempaqkan Dan Akhiaqnya




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Onanimus
pada 2017-12-07 20:24:03
KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
beri 6 angka 486323 alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya seharihari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085321606847)))
insya allah anda bisa seperti sayamenang NOMOR RM 12 JUTA ,

PESUGIHAN DANA GAIB

PESUGIHAN UANG BALIK
DAN PESUGIHAN TUYUL


Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme