cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Thinkpad25tahun Masa Depan Thinkpad Untuk Asia Tenggara


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-26 11:14:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


ThinkPad telah menyambut ulang-tahunnya yang ke-25 tahun, dan banyak perkara dikongsikan melalui acara sambutannya di Yokohama, Jepun. Dari bapak ThinkPad sehinggalah eksekutif rekaan, depa telah berkongsi sedikit sebanyak pengalaman serta cabaran yang dilalui sepanjang membangunkan siri komputer ni. Namun untuk memastikannya sampai di tangan pengguna, strategi pemasaran berdasaqkan geografi pengguna perlu diusahakan, bagi memenuhi permintaan spesifik berdasaqkan lokasi pengguna di sesuatu rantau.

Pada kali ni, kami bersama Eddie Ang, iaitu Pengarah Eksekutif bagi bahagian bisnes Korporat dan Sektoq Awam untuk Lenovo Asia Pasifik bagi berkongsi beberapa usaha yang dilaku Lenovo terutama ThinkPad untuk pasaran ni. ThinkPad pada pasaran Asia Pasifik secara amnya masih dok digunakan secara meluas, terutama untuk kegunaan korporat dan institusi pendidikan.

Ia menjadi pilihan pasai ia mudah diselenggara, selain memberi penawaran perkhidmatan selepaih jualan yang baik masa pengguna memerlukan khidmat nasihat dan baik-pulih peranti. Eddie memaklumkan bahawa Lenovo akan sentiasa berinovasi, terutama dari teknologi-teknologi yang akan ditempatkan pada ThinkPad. Peranti siri ThinkPad ni boleh ghamai dok kata sebagai penanda araih untuk perletakkan sesuatu fungsi baghu, yang mana akan ditempatkan pada produk Lenovo yang lain sekiranya ia menerima maklumbalaih yang baik dari pengguna.

ThinkPad serin dikaitkan dengan penawaran peranti mahai, dan kami ada bertanya pasai strategi untuk pasaran ThinkPad mampu milik. Eddie memaklumkan Lenovo menawarakan sejumlah ThinkPad mampu milik melalui E-series dan L-series, yang mampu memberikan pengalaman pengkomputeran yang mampu bertahan lama. Eddie turut berkongsi yang mana Lenovo la nih sedang giat untuk memperluaskan produk melalui pasaran e-dagang, dalam memenuhi permintaan masa la nih.

Pembelian melalui laman e-dagang banyak membantu pengguna mendapatkan produk Lenovo, tanpa perlu risau dengan masalah kualiti atau keh penipuan dari segi penerangan untuk sesuatu produk. Di Malaysia, Lenovo sendiri mempunyai kedai rasmi di Lazada, yang mana turut menawaqkan sejumlah produk perkomputeran terkini yang meliputi kesemua bajet pengguna.

Eddie jugak turut menekankan kepuasan pengguna adalah keutamaan Lenovo melalui perkhidmatan servih dan baik-pulih yang sentiasa bersedia untuk pengguna. Untuk menjayakannya, bahagian gantian PC ditempatkan secara in-house, bagi mengurangkan masa penerimaan barang ni. Sekiranya terdapat kerosakan, barang gantian ni dapat diperelohi dengan lebih pantaih bagi memudahkan proses baik-pulih yang dilaku oleh tenaga profesionai dari Lenovo.

Bercakap pasai peranti ulang-tahun ThinkPad 25, Eddie memaklumkan peranti akan ditawaqkan melalui dua negara saja iaitu Singapura dan Hong Kong, dengan jumlah kuantiti yang amat terhad. Beliau bagitau, hanya terdapat 2000 unit saja ditempatkan untuk kedua-dua negara hat sama dok habaq tadi. ghega untuk peranti ni berdasaqkan ghega saranan untuk globai, yang mana ditawaqkan pada ghega 1,899 USD.

Pada akhiaq sesi, Eddie jugak berkongsi perancangan untuk produk ThinkPad berasaihkan AMD, yang mana akan dipasaqkan sekiranya ia mampu memberi produktiviti yang lebih lagi untuk pengguna. Sekiranya fungsi hat sama dok habaq tadi mampu memberi manfaat yang besaq, Eddie memaklumkan yang ia konfem akan ada produk untuknya.


Thinkpad25tahun Masa Depan Thinkpad Untuk Asia Tenggara
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme