cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-05-22 19:02:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Syahirah Nazri memintak untuk menyebaqkan ceghita ni. Buat depa yang penah melaluinya, moga Tuhan kurniakan oghang yang lebih baik untuk hampa. Apa yang hampa semua ghasa dan apa yang hampa semua buat?memba dah 4 tahun, sejak umoq 18 dari matrik lagi. Sayang tu takyah ceghita lah kan. Sayang sangat. Selama berkawan dengan dia, dia penah curang empat kali.

Tapi setiap kali dia curang, kita maafkan. Sebab sayang punya pasai, tak apalah kita anggap tu macam sesuatu yang perlu kita perjuangkan untuk cinta kita. Setiap kali selepaih dia curang, dia mintak ampun dan kita maafkan. Perkara hat sama dok habaq tadi teruih berulang sehinggalah satu tahap ni, hari Ahad baghu-baghu ni yang palin teghok! hampa semua tau tak?Sebelum hari Ahad hat sama dok habaq tadi, kita baghu berjumpak dan dia berulang kali kata dia inginkan kita, dia sayangkan kita, dan inginkan kita menjadi isterinya.

tapi kemudian, hari Ahad baghu-baghu ni, ada soghang pompuan add facebook kita. Syukoq alhamdulillah bukan nak takboq atau apa, naluri kita tak penah silap lagi. selului betoi. Iyalah, naluri oghang teraniaya sentiasa betoi kan? Kita approve pompuan yang add tu. Terlintaih di hati nak stalk pompuan hat sama dok habaq tadi. Ada satu gambaq yang mana pompuan hat sama dok habaq tadi duduk di ataih pelamin, dan lelaki yang bersama dengan kita selama 4 tahun meninggaikan komen, aih sabaq sat , dan pompuan hat sama dok habaq tadi membalaih, ya sabaq lah ni .

soghang lelaki yang merupakan memba depa berdua turut meninggaikan komen, moga Allah permudahkan urusan hampa , dan lelaki yang kepunyaan kita selama 4 taun tu membalaih, hehe in shaa Allah . Semuanya kantoi di situ. Dia turut memberikan reaksi hati di gambaq pompuan hat sama dok habaq tadi. Kita dengan setabah-tabahnya sambey ketaq tangan dan badan, teruih PM pompuan hat sama dok habaq tadi untuk memintak nombot telefon untuk menyelesaikan perkara hat sama dok habaq tadi.

hampa semua tau tak? Dia dah block kita dan hampa semua tau tak lagi? Lelaki yang dah lama dengan kita tu pun dah block kita! Hahaha. Palin menarik apabila pompuan hat sama dok habaq tadi penah menegoq kita pada 2014, cakap muka kita macam muka memba dia. Haha. Kemudian, kita whatsapp lelaki tu cakap bla bla bla. Kita tau dia belum baca masa tu pasai dia dalam perjalanan ke kola Lumpoq.

Selepaih kita melampiaskan segala-galanya yang kita ghasa perlu diluahkan, kita block dia di whatsapp. Sebab apa? Sebab kita ghasa kita tak perlu penjelasan dia. Kita teruih add facebook lelaki yang merupakan memba depa, yang meninggaikan komen moga dipermudahkan tu. Kita tanya dia, apa hubungan depa berdua sebenaqnya. hampa semua tau takpa? Hahahahahaha depa dah TUNANG! depa telah bercinta selama 6 tahun! 2 tahun lebih awai sebelum kita! Hahahaha.

tau tak awat pompuan hat sama dok habaq tadi add kita? Sebab depa nak jemput cheq pergi majlih pernikahan depa! Hahaha bayangkan perasaan kita waktu tu. Perkara ni terbongkaq pada pagi Ahad lepaih. Pada hari Khamih dan Jumaat, dia ada bersama kita, tak beghenti-henti bagitau sayang lah, nak menikah, dan semuanya. Pada malam Khamih, ada soghang pompuan yang tak diketahui, whatsapp lelaki tu dan bagitau, salam nisfu syaaban sayang .

Patutlah tak beri kita periksa telefon dia sejak tahun ni. Sebelum ni, telefon dia boleh diperiksa bila-bila masa. tapi, tahun ni tak penah. Bukan tahun ni, sebenaqnya sejak dia dah mempunyai pekerjaan tetap dan dah menggunakan iPhone, dia langsung tak bagi tengok telefonnya. Katanya, apabila kita dah menjadi tunangannya, periksa la apa pun. Hahaha.

Itulah, kita pun tak nak syak apa-apa sebab dia cakap percayakan dia kalau betoi-betoi sayangkannya dan ya, kita betoi-betoi sayang dan percayakannya. Bahagian palin meghajok adalah dia berjanji ingin bertunang dengan kita, termasuklah bersama-sama memilih pelamin. ghaya akan datang ni, katanya, ingin berjumpak dengan mama dan abah. Dan barangkali, tahun depan teruih bertunang.

Haha. Sedangkan dia dah pun bertunang dengan pompuan hat sama dok habaq tadi, yang depa telah bercinta selama 6 tahun tu. Pelik awat kita tak perasan? Selama ni mana-mana pompuan yang whatsapp dia akan terbongkaq dan kita okey. Sebab, bagi kita, 4 tahun boleh bersabaq dengan dia, awat perkara begini tak boleh dihadapi? Sebab tu masih dok diberi peluang.

tapi kali ni, hampa semua ghasa?memba depa pulak kerap kata kita sebagai perampaih. Semua oghang tak tau apa yang berlaku. Semua oghang tak tau apa yang telah dia laku kepada kita. Kita menjadi lemah dan sakit hati di sini. Masakan tak, pada malam Sabtu, dia asyik kata dia sayang pada kita dan ada perlawanan Kedah lawan apa entah, lupa apa yang di habaq, dia nak tengok sambey makan pulut pelam yang dibuat oleh ibunya, dan okey, pada keesokannya Ahad jam 5 pagi, dia ingin bertolak ke kola Lumpoq.

Kita balaih okay hati hati abang sambey mengharapkan dia selamat tiba. Pada jam 7 pagi, kita dapat friend request daripada tunang dia. Semuanya hancoq. Semuanya! Mama menghubungi dia memintak penjelasan awat buat sebegini kepada kita. Katanya, tu pilihan ibunya. Pada mulanya memang inginkan kita tapi ibunya telah memilih pompuan hat sama dok habaq tadi pada awainya.

awat? lagu mana mak you nak pilih I kalau you tak penah ceghita berkenaan I pada mak you selama 4 tahun kita bersama! Mak you tau I sebagai junioq, tak lebih dari tu. Jadi lagu mana mak you nak pilih I sedangkan mak you tak tau you bercinta dengan I selama ni!Pecah hancoq semuanya. Kita tolak semua lelaki lain yang nak kita, walaupun hanya berkenalan pun tak dilayan.

Sebab apa? penah pikiaq tak? Sebab you janji tak sabaq nak tunggu I habih belajaq, teruih nak ikat I. You, lagi berapa bulan saja cheq nak habih study di sini. awat dari matrik sehingga ke ijazah, selama ni, awai boleh tunggu tapi awat lagi satu semester saja cheq lebih kughang selesai di penghujung dah, awak buat cheq macam ni?Apa salah cheq pada awak?awat masukkan cheq dalam ceghita awak? awat mesti cheq, sedangkan cheq tak penah kacau sapa-sapa.

Sumpah demi Allah, kalau cheq tau awak ada oghang lain sebelum cheq, cheq tak terima awak! Bukan cheq mangkaq sangat nak terima lelaki yang dah berpunya. tapi, awak beria-ia cakap awak single dan betoi-betoi inginkan cheq masa di matrik. cheq terima! Sebab cheq nampak usaha awak masa tu. Sehinggalah cheq sambung ijazah pun, awak tetap berusaha untuk menangkan hati cheq.

cheq tengok awak betoi-betoi serius pada cheq. Awak tinggai di sana setahun, awak diberi kesenangan di sana, teruih awak buat cheq begini tanpa sedikit kasihan, kan? Sikit pun sayang awak pada cheq, takdak kan? 4 tahun selama ni, awak anggap cheq apa? Sedangkan awak ada dia selama ni? baghu-baghu ni, Khamih dan Jumaat, awak bersama cheq, semua tu, apa awak?baghu-baghu ni, sebelum semua ni terjadi, awak betoi-betoi tunjukkan kepada cheq yang awak betoi-betoi cintakan cheq, sepanjang masa di bibiaq kata awak sayang cheq lah, awak meghoyan cheq lah, sedangkan awak tunangan oghang.

Allah! Sakit sumpah sakit. Awak sendiri tau, cheq dah cakap apa-apa nak buat sakitkan hati cheq, tunggu lepaih sem 7 sebab cheq tak nak pelajaran cheq terganggu dengan perkara-perkara begini. tapi ni betoi-betoi palin teghok, cheq sumpah awak! Perkara palin teghok yang penah terjadi dalam hidup cheq. mak pak cheq frust dengan awak. cheq susah nak maafkan awak.

tu saja cheq nak cakap, cheq susah nak lupa apa awak laku dan nak maafkan awak, sangat susah. la la nih tunang awak hubungi cheq, mintak putuih sebab tengok gambaq selfie kita? Kemudian, awak cari nombot telefon baghu cheq melalui memba-memba cheq sebab nak maki cheq atau apa, selepaih tunang awak nak mintak putus?You nak salah cheq ke? Bukan nak salah diri you selepaih apa yang you buat pada cheq? Mak you berterusan menghubungi you, marah you sebab buat pada tunang begitu.

Dia oghang yang mak you suka. Mesti lah kena marah apabila sakitkan hati menantu. tapi pada masa yang sama, you tak endah perasaan cheq. Perasaan mama abah. You pikiaq cheq ni takdak ibu bapak atau apa, nak buat anak dara oghang sehingga begini? You tak pikiaq perasaan ibu dan bapak cheq apabila satu-satunya anak dara kena begini? Susah cheq nak buka hati pada oghang dan apabila cheq buka hati pada awak buat kali pertama, cheq serius dalam hubungan ni, tapi ni yang cheq dapat!Kejam sangat awak.

Sumpah kejam. Tapi Allah sangat sayangkan cheq. Dia teruih membongkaqkan semuanya. cheq tak penah korek permainan tersembunyi awak. cheq takdak pun nak periksa satu persatu whatsapp awak dengan sapadia, berhubung dengan sapadia, keluaq dengan sapadia sebab cheq letakkan kepercayaan cheq pada Allah. kalau apa yang awak buat di belakang cheq, cheq serah pada Allah.

Dan Allah tunjukkan semuanya tu pada cheq. Pada malam Khamih dan Ahad, dua oghang Allah tunjukkan pada cheq. tapi sumpah, cheq frust, cheq meghajok, pasai sedikit pun takdak kata ampun dari awak, sedikit usaha untuk awak jelaihkan pada cheq, takdak. Awak tak bertanggungjawab ataih hati ni. Allah tu ada dan Allah sentiasa ada dengan oghang teraniaya.

cheq serahkan semuanya pada Allah. cheq angkat tangan pasai cheq dah tak kuat nak fight for my love lagi. Bak kata memba dan tunang awak pada cheq, Tak payah lah nak berjuang dengan dia lagi, konfem konfem dia menang sebab diorang dah nak menikah . Tak awatlaa awak. Awak boleh baca semua mesej cheq dengan memba awak berdua tu, cheq tak melatah dan cheq tak marah apa pun.

Sebab cheq percaya, Allah yang hadiaqkan perasaan ni pada setiap insan maka Allah yang berhak untuk ambik semula perasaan ni. Kita cuma hambaNya, kita lalui saja apa yang ada dalam kehidupan ni. Demi Allah, susah nak terima. Kalaulah mak awak tau apa yang sebenaqnya berlaku antara kita. Kalaulah mak awak tau kita ni dah 4 tahun. Patutlah selului cakap nanti awak kenaikan cheq dengan mak awak.

Nanti nanti nanti tu sampai bila? Sampai awak dah tunangan oghang la la nih? Tak awatlaa. Awak tau sapadia awak. Jaga diri. macam cheq cakap, awak tak akan jumpak cheq selepaih ni. TAK AKAN. Terima kasih sebab bagi kenangan manih dan pahit sekaliguih dalam masa yang singkat. Terima kasih dengan semua janji awak. Terima kasih banyak-banyak. Viral kan hampa semua, biaq dia tau tentang pasai post ni memandangkan cheq dah deactive facebook cheq dan tak tau apa yang berlaku di sana.

Jadi hampa semua, apa kata hampa semua?


Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya

Teruih Setia Selama 4 Tahun Ni Yang Dibalaih Oleh Pasangan Terhadap Dirinya




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas kistarp wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm