cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Teringin Nak Jadi Kaya Ghaya Dengan Meniaga Online Ni 5 Perkara Asaih Yang Hampa Semua Wajib Ketahui


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-26 11:36:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Pejam celik pejam celik dah lebih kughang 10 tahun toknek berkecimpung di dalam dunia Internet. Memang pantaih masa berlalu. Selain daripada blog macam toknek, kecanggihan teknologi dan kepantasan Internet jugak jadi punca laman web e-commerce juai produk secara online tumbuh macam cendawan lepaih hujan. Cakap je apa nak. T shirt, tudung, susu anak, geghek, brooch, seluaq jeans, makeup semuanya boleh dibeli secara online la la nih ni. klik-klik je dah boleh beli. lepaih tue tunggu sehari dua barang sampai ke rumah. Memang mudah dan pantaih sungguh online beli-belah ni Ada jugak memba-memba toknek yang cuba try test menceburi dunia bisnes online ni. Namun kebanya gagai separuh jalan. ghamai yang beranggapan mudah nak jadi kaya dengan juai produk menerusi Internet, tapi tak ghamai yang tau cara yang betoi. Memang tak perlu bayaq sewa kedai, tak perlu bayaq bil api ayaq dan tak perlu gajikan ghamai pekerja, akan tapi bisnes online ni bukanlah semudah yang disangka. Jadi hari ni toknek nak kongsikan beberapa perkara asaih untuk membolehkan hampa semua jadi kaya ghaya menerusi bisnes ataih talian ni.

1. Produk kena tepat dan unik Salah satu kesilapan palin besaq depa yang menceburi dunia online ni ialah terikut-terikut dengan kejayaan oghang lain. Contohnya member sekolah dapat jualan ratuih ribu sebulan dengan menjuai tudung, maka kita pun turut sama menjuai tudung jugak. Namun tudung kita takdak somethin special . Sama je dengan tudung yang dijuai di Jalan TAR. Bila nak meniaga online, produk yang nak dijuai mestilah tepat bersesuaian dengan pasaran dan jugak unik. Mesti kena ada keistimewaan yang membolehkan oghang bagitau Wow, specialnya tudung dia nie. Aku mesti beli satu . Salah satu contoh baik ialah tudung DuckScarves yang sangat terkenai pasai rekaan KLCC pada kainnya. walaupun agak mahai, pelanggan sanggup beratoq panjang pasai terpesona dengan keunikan dan keistimewaan rekaannya.

2. Nama laman web domain kena mudah untuk diingati toknek palin tak suka bila pergi laman web meniaga online yang mempunyai nama bukan-bukan. Lagi penin pala yang jenih suka letak nama laman web domain dia panjang-panjang. Contoh macam tudungshawlmurah. com , susubayiadadijualdisini. com dan semuanyadisini. com . Domain adalah first impression kepada para pelanggan kita. Jadi ia kena pendek, unik dan mudah untuk diingati. Lagi baguih kalau dapat dikaitkan dengan jenama kita teruih. mudah sikit oghang nak ingat. Contoh yang baik ialah naelofar. com , aidijuma. com dan jugak fashionvalet. com . Sebelum nak finalize domain hampa, pikiaq dan brainstorm elok-elok terlebih dahulu. Tanya pendapat memba-memba dan keluarga terapat.

3. takdak modai untuk promosi Kalau hampa baghu saja memulakan bisnes online, janganlah teruih berharap produk hampa akan laku keraih dalam sekelip mata. Kebiasaannya 3,4 bulan pertama nak dapatkan satu dua jualan pun susah. hampa kena bersiap sedia untuk keluaqkan duit sendiri untuk buat promosi. War-waqkan kepada seluruh rakyat Malaysia tentang pasai kehebatan, keunikan dan keistimewaan produk hampa. Jangan hanya duduk depan komputer main Facebook lepaih tue bersungut awat takdak oghang beli produk aku nie .

4. Buat akaun media so-siall Selain daripada laman web, hampa jugak kena pastikan bisnes online hampa mempunyai akaun sosial media. Untuk pasaran Malaysia ni, cukuplah buat Facebook dan Instagram saja. Yang lain tak perlu. Palin pentin, pastikan nama yang digunakan di FB dan Insta ni adalah sama dengan alamat domain dan jenama hampa. Barulah oghang boleh relate dan mudah nak ingat. Dan jangan lupa aktif di laman so-sial ni. Contoh kalau hampa juai tudung, bolehlah upload gambaq hampa di Instagram menggayakan tudung hat sama dok habaq tadi. Barulah boleh buatkan para pelanggan teruja dan ingin membeli produk hampa.

5. Kena ada laman web yang lengkap Zaman la la nih ni, ghamai yang suka meniaga menerusi Facebook, Instagram dan Whatsapp saja. Lebih mudah dan pantaih katanya. Namun toknek tetap percaya laman web yang lengkap, cun dan mudah dilayari adalah sangat pentin. Semua info tentang pasai produk termasuk ghega, penghantaran, maklumat syarikat dan promosi kena ada di laman web ni. Palin pentin, design kena sedap mata memandang. Jangan seghabut. Perlu nampak profesionai. Bila kita ada laman web yang perfect , maka kepercayaan pelanggan kepada kita akan semakin meningkat. Jadi depa tak akan ragu-ragu untuk membuat pembelian. Bukan mudah kan nak meniaga online? ni baghu 5 perkara asa yang hampa semua kena ketahui. Banyak lagi sebenaqnya yang kena dipelajari sekiranya mau menceburi dunia bisnes ataih talian ni. Memang seghabut kepala dibuatnya. Memang tak cukup masa nak buat semuanya. Sebab itulah toknek teruja mengetahui tentang pasai kehadiran Bucks. my yang menyediakan perkhidmatan All-in-One Online Business Solution untuk depa yang mau memulakan e-commerce. Semua yang toknek tulih di ataih akan diselesaikan oleh Bucks. my sekiranya hampa menggunakan perkhidmatan depa. Daripada nama domain untuk website, rekaan laman web yang profesionai dan terkini, market dan product research, termasuklah pengiklanan dan pemasaran, semuanya akan diuruihkan oleh Bucks. my. Trainin dan support pun turut sama disediakan. hampa semua hanya perlu goyang kaki saja. No need to do anythin. hampa semua boleh tengok senarai penuh apa yang bakai hampa perolehi dengan menggunakan perkhidmatan Bucks. my ni di htt


Teringin Nak Jadi Kaya Ghaya Dengan Meniaga Online Ni 5 Perkara Asaih Yang Hampa Semua Wajib Ketahui

Teringin Nak Jadi Kaya Ghaya Dengan Meniaga Online Ni 5 Perkara Asaih Yang Hampa Semua Wajib Ketahui

Teringin Nak Jadi Kaya Ghaya Dengan Meniaga Online Ni 5 Perkara Asaih Yang Hampa Semua Wajib Ketahui

Teringin Nak Jadi Kaya Ghaya Dengan Meniaga Online Ni 5 Perkara Asaih Yang Hampa Semua Wajib Ketahui

Teringin Nak Jadi Kaya Ghaya Dengan Meniaga Online Ni 5 Perkara Asaih Yang Hampa Semua Wajib Ketahui




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme