cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Tentera Israel Lancaq Serangan Udara Di Ibu Kota Syria


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2018-01-12 05:52:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Pada awai pagi Selasa, tentera Israel telah melancaqkan serangan udara di ibu kota Syria disusuli dengan tembakan terhadap pengkalan tentera yang berdekatan. Menurut tentera Syria, jet milik Israel telah melancaqkan misil ke arah kawasan Qutayfeh berdekatan Damsyik menerusi laluan ruangan udara milik Lubnan pada pukoi 2. 40 pagi waktu tempatan. Tentera Syria membalaih serangan hat sama dok habaq tadi dan mengena sebuah jet milik Israel.

Perdana menteghi Israel, Benjamin Netanyahu apabila ditanya pasai serangan tu beliau tak menafikannya. Netanyahu menegaihkan tentera Israel sentiasa bersedia untuk memainkan peranannya bagi menghalang sebarang senjata dari sampai ke tangan Hezbollah. Kami mempunyai polisi jangka masa panjang untuk menghalang Hezbollah dari menambah bilangan senjata depa di kawasan Syria, katanya Sementara tu, pemerhati asai Britain, Syrian Observatory Human Right mendakwa serangan hat sama dok habaq tadi menyasaqkan ke kawasan penyimpanan senjata tentera Syria dan telah jadi punca kebakaran serta letupan bertubi-tubi.

Menurut kenyataan tentera Syria, rejim Israel dilapoqkan turut melancaqkan beberapa roket dari Golen Height yang sempat dipintaih tentera Syria. Kerajaan Syria telah menulih surat kepada Majlih Keselamatan Pertubuhan Bangsa Bersatu PBB supaya badan berkuasa dunia tu mengecam serangan Israel. Kementerian Luaq Syria turut menuduh Israel bertindak melancaqkan serangan pasai mau membantu tentera pembangkang.

Sumber siakapkeli


Tentera Israel Lancaq Serangan Udara Di Ibu Kota Syria

Tentera Israel Lancaq Serangan Udara Di Ibu Kota Syria
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme