cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Tali Apple Watch Yang Mengetat Secara Automatik Telah Dipatenkan Oleh Apple


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-11 17:14:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Tali pada jam tangan biasanya mempunyai lubang yang telah di-pratebuk bagi membolehkan ia diikat pada tangan dengan rapi. tapi umum diketahui kerap kali lubang ni tak mampu ditebuk dengan tepat mengikut saiz pergelangan sebenaq pengguna. Akibatnya jam menjadi terlalu ketat atau sedikit longgaq. Apple ingin menyelesaikan masalah ni pada Apple Watch dengan beberapa paten yang baghu ditemui.

Tiga sistem telah dipatenkan oleh depa. Sistem pertama terdiri daripada wayaq yang terbina di dalam tali jam. Apabila butang ditekan, wayaq yang melingkaq di dalam tali akan mengetat secara automatik mengikut saiz pergelangan tangan pengguna. Sistem kedua pulak terdiri daripada ruang cecayaq/udara di dalam tali. Apabila cecayaq/udara dipam ke dalam ruang ni, ia mengembang sehingga mengikat kemaih ke pergelangan tangan.

Akhiaq sekali ialah sistem gerigi dan gear pada kepala tali jam yang akan mengunci secara berperingkat. Pada ketiga-tiga sistem sensoq nadi akan digunakan bagi memastikan tali jam tak mengikat terlalu ketat sehingga menyukaqkan aliran darah. Pemasangan tali yang betoi pada peranti pengesan kesihatan adalah perlu bagi memastikan bacaan yang tepat.

Apple kali pertama mempatenkan rekaan ni pada tahun 2015. macam biasa Apple banyak memfailkan paten yang tak semestinya digunakan pada peranti sebenaq.


Tali Apple Watch Yang Mengetat Secara Automatik Telah Dipatenkan Oleh Apple
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme