cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Tak Perlu Ke Gym Pun Turun Mendadak Amylea Azizan Kongsi Tips Diet Dengan Peminat


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-13 17:12:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


sapadia yang tak kenai dengan salah soghang peserta Akedemi Fantasi musim ke-3, Amylea Azizan. Orangnya kecik, namun bakatnya cukup besaq. Lagi pulak imej rambutnya yang kerintin haluih buat dirinya melekat di minda menonton. Namun sejak habih pertandingan hat sama dok habaq tadi, Amylea seakan senyap seketika dan ghamai yang mula melupakannya sehinggalah dia membuat kemunculan dengan menyertai AF Megastaq.

Tampil dengan imej yang cukup berbeza namun ghamai yang masih dok memuji kecantikannya. tapi apa yang oghang lain tak tau sebenaqnya Amylea bertungkuih lumuih menurunkan berat badan sebelum membuat comeback di pertandingan hat sama dok habaq tadi. Melalui sebuah postin di Facebook, Amylea habaq pasai dia mempunyai ketinggian 149 cm / 4 11, berat badannya perlu hanya sekitaq 42kg.

walaupun belum mencapai tahap hat sama dok habaq tadi namun dia masih dok berusaha untuk menurunkan sehingga 47kg. Menurutnya lagi, dia tak inginkan badan yang terlalu kecik atau kuruih sebaliknya mahukan badan yang sihat dan berotot. pasai ghamai yang bertanya apakah rahsia kejayaannya menurunkan berat badan, Amylea tak lokek untuk berkongsi tip serta amalan diet yang diamalkan.

Sungguhpun tak berkesempatan untuk luangkan waktu di Gym, Amylea habaq dia hanya mengawai pemakanannya mengikut jaduai yang telah ditetapkan. Sy mmg suka gym badminton tapi sepanjang diet ni sy tak gym langsung! This is what i did Hari Diet : from India food expert. Breakfast: 3 biji teloq rebuih kosong 1 mug green tea Lunch: 3 biji teloq rebuih kosong 1 mug green tea 1 biji apple apa2 jenih Ptg 1 mug green tea 1 biji apple Malam 1 mug green tea 1 mangkuk oat kosong dgn kacang jgn masin Minum ayaq kosong yg byk sepanjang hari, jgn sulam2 makanan lain atau kudapan, klu buat tak menjadi diet ni.

Percayalah sy dh try buat cmtu tapi mmg fail. Haruih strict! kosong tanpa gula/ tanpa sos/tanpa garam/ tanpa perisa Hari Biasa: Brown rice separuh genggam Virgin coconut oil klu goreng telor Kimchi Frozen yogurt / greek yogurt Green tea kosong wajib boleh ulang menu ni 2 kali sehari tapi jgn ataih jam 8mlm tulihnya di Facebook Menurutnya lagi, amalan macam ni buat dia kehilangan berat badan sebanyak 1.

4kg sehari. Wowww hebat kan? Malah dia turut berkongsi, walaupun perlu disiplin mengikut jaduai permakanan namun sesekali takdak salah untuk buat cheat day . Atkins style makan lauk saja apa2, ayam goreng ke apa but no more than 1000 calorie usually sy makan sehari sekali je klu cheat day sbb dh cukup. Ice cream dark chocolate Tapi tetap NO ayaq manis!!! NO NO NO walau sikit sila ada mineral water bersama walau ke mana pegi.

Setiap kali i cheat day i will go on diet. And if i think i ate way too much on cheat day i will diet 2 hari. And then back to hari biasa, tulihnya lagi. Malah, Amylea turut habaq walaupun terlibat dengan mana-mana persembahan, dia tetap akan mengamalkan pengambilan makanan protein macam teloq setiap kali menyoghok pagi dan makan petang. Egg is essential, even hari konsert i consume eggs for breakfast and eggs for high tea.

After u do this u changed ur habit akan ghasa sgt selesa. No more bloatin, no more perut meragam, buncit etc, jelaihnya. Apa pun MH Online doakan yang torrrbaek dan semoga misi menurunkan lagi 6kg berjaya terlaksana. So buat hampa semua yang diet tu apa lagi, jom cuba try test! ni dia beberapa gambaq sebelum dan selepaih Amylea.


Tak Perlu Ke Gym Pun Turun Mendadak Amylea Azizan Kongsi Tips Diet Dengan Peminat

Tak Perlu Ke Gym Pun Turun Mendadak Amylea Azizan Kongsi Tips Diet Dengan Peminat

Tak Perlu Ke Gym Pun Turun Mendadak Amylea Azizan Kongsi Tips Diet Dengan Peminat

Tak Perlu Ke Gym Pun Turun Mendadak Amylea Azizan Kongsi Tips Diet Dengan Peminat

Tak Perlu Ke Gym Pun Turun Mendadak Amylea Azizan Kongsi Tips Diet Dengan Peminat




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme