cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Susah Nak Beghenti Merokok 9 Cara Ni Konfem Dapat Membantu Hampa Dalam Membuang Tabiat Hat Sama Dok Habaq Tadi


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-08 19:32:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Cara- cara beghenti merokok yang palin berkesan. Terdapat pelbagai cara untuk beghenti merokok. tapi yang palin pentin semangat hampa haruihlah kentai. takdak apa yang mustahil.

1. Tolak konsep cukuplah sebatang Jangan terpedaya dengan konsep cukuplah sebatang . kalau hampa mempunyai azam untuk beghenti merokok maka janganlah cuba try test-cuba try test untuk menghisap walaupun sebatang pasai ketagihan untuk merokok akan kembali semula.

2. Kenali apakah penyebab hampa untuk merokokKenali apakah penyebabnya. Sebagai contoh, mau setaraf dengan memba-memba atau mengurangkan penin pala. kalau ghamai memba-memba hampa merokok, elakkan untuk lepak bersama.

3. MelengahkanJika hampa mau merokok cuba try test alihkan diri hampa dengan perkara-perkara lain. Contohnya, sibukkan diri hampa dengan gheja. pasai kemungkinan besaq keinginan hampa untuk merokok tu akan hilang.

4. BersenamLaku senaman ringan macam push up mahupun lari-lari anak. Jadikanlah ia sebagai rutin harian dan laku senaman ni selama 30 minit hari-hari.

5. Belajaq untuk relaksSalah satu punca yang jadi punca ghamai oghang merokok adalah pasai penin pala. Jadi belajaqlah untuk relaks dengan cara meminum seteguk ayaq sejuk, membuat teknik deep breathin 2 saat tarik napaih 4 saat tahan- 8 saat hembuih napaih keluaq atau bayangkan sesuatu yang buat hampa berasa sejuk.

6. habaq ahli keluargaBeritahu ahli keluarga dan memba-memba bahawa hampa mau beghenti merokok. kalau timboi keinginan untuk merokok, habaq depa dan dah konfem depa akan mengingatkan kembali niat hampa untuk beghenti merokok.

7. OnlineRajinkan diri untuk membaca ceghita-ceghita oghang yang telah berjaya beghenti merokok. Belajaq dari depa cara-cara untuk beghenti merokok.

8. Ingat tentang pasai kebaikan beghenti merokok. Senaraikan perkara atau kebaikan yang hampa dapat kalau hampa beghenti merokok. Sebagai contoh, hampa akan menjadi awet muda, anak-anak bertambah sihat, dapat menjimatkan duit dan apa saja yang dapat menambahkan semangat untuk beghenti merokok.

9. MengunyahJika hampa terasa untuk merokok, kunyahlah gula-gula getah atau kacang. ni adalah salah satu cara yang palin mudah.


Susah Nak Beghenti Merokok 9 Cara Ni Konfem Dapat Membantu Hampa Dalam Membuang Tabiat Hat Sama Dok Habaq Tadi
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme