cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Skmm Hadkan 5 Sim Berdaftaq Untuk Seseoghang Perlu No Pengenalan Untuk Tambah Nilai Prabayaq


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-05 22:42:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia SKMM , la nih telah mengeluaqkan notis kepada para penyedia perkhidmatan, menekankan yang mana ia adalah diwajibkan untuk mendaftaq para pengguna prabayaq masa membuat pembelian kad SIM berkenaan. Bersama-sama dengan notis berkenaan, SKMM turut kata yang mana panduan pendaftaran prabayaq telah diubah beberapa perkara, dan dijangka dikuat-kuasa tak lama lagi.

Antara perkara yang berubah adalah termasuk tang mana la nih penyedia perkhidmatan tak lagi boleh mendaftaq seseoghang pengguna sekiranya mempunyai lebih daripada 5 SIM berdaftaq ataih depa. Sebelum ni, angka berkenaan adalah 10 SIM, dan ia dilihat akan dikurangkan. Pertanyaan kami kepada pihak SKMM memperlihatkan yang mana pengguna sedia ada masih dok boleh kekai menggunakan macam biasa, dan takdak perubahan untuk depa.

Disampin tu, salah satu perkara yang mencurik perhatian pada notis sama adalah tang mana penyedia perkhidmatan perlu menyediakan platform yang memerlukan pengguna untuk memasukkan nombot pengenalan untuk tambah-nilai. Bercakap lanjut mengenainya, pihak SKMM kata, Pengguna perlu memasukkan nombot IC atau mana-mana nombot pengenalan diri macam passport yang telah digunakan masa mendaftaq, sekiranya ingin tambah nilai.

ni bagi memastikan pengguna menggunakan nombot IC / passport yang betoi masa mendaftaq, dan diharap dapat mengurangkan masalah pendaftaran muhung. Langkah ni dilihat selari dengan objektif disebalik pendaftaran kad-SIM yang mana ingin mengurangkan penyalahgunaan talian telekomunikasi, serta untuk punca sekuriti. Walaubagaimanapun, ia masih dok menjadi pertanyaan sama ada pengguna sedia ada akan terkesan untuk proses tambah-nilai ni atau sebaliknya.

Selain tu, ia jugak menjadi persoalan lagi sama ada nombot kad pengenalan akan diperlukan untuk tambah-nilai bagi first time saja, atau setiap kali ingin menambah-nilai. SKMM kata depa masih dok dalam proses untuk mengenal-konfem mekanisma perlaksanaannya bersama-sama syarikat telekomunikasi. Syarikat telekomunikasi dikehendaki melaksanakan panduan pendaftaran prabayaq baghu ni selewat-lewatnya pada 1 Disember 2017 ni.Skmm Hadkan 5 Sim Berdaftaq Untuk Seseoghang Perlu No Pengenalan Untuk Tambah Nilai Prabayaq
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme