cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Simpan Duit Syilin Selama 2 Tahun Untuk Beli Hadiah Besday Isteri


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-14 05:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Bagi lelaki, membeli hadiah untuk isteri depa adalah satu perkara yang merungsinkan pasai payah untuk membuat keputusan dan ia jugak melibatkan isu kewangan terutama sekali kalau barang yang diidamkan oleh isteri tu terlalu mahai. tapi tak untuk soghang lelaki bernama Wang daripada Taiwan pasai dia telah lama merancang ingin menyimpan duit untuk belikan hadiah yang palin istimewa untuk isterinya.

Beberapa hari yang lepaih, pekerja kedai barang kemaih, Manhua Jewellery tergempaq apabila Wang jengoi di hadapan kedai depa bersama satu tabung khinziaq yang besaq. Disebabkan berasa tersentuh dan kagum dengan tindakan Wang, kedai barang kemaih tu telah berkongsi ceghita Wang di Facebook depa dan postin tu telah menarik perhatian netizen sehingga menjadi viral.

Ia dah lewat malam apabila soghang pelanggan ni datang ke kedai kami dan bertanya, Adakah kamu terima duit syiling? cheq ingin membeli beberapa barang kemaih. Kami menjawab yang kami terima duit syilin, lepaih lelaki tu masuk ke dalam kedai sambey membawa tabung besaq berwarna merah tu. Ia kelihatan sangat berat dan lelaki tu kelihatan macam ingin menyeret saja tabung tu.

Tabung merah berbentuk khinziaq tu sangat penuh dan topui sehingga ia kelihatan macam akan meletup bila-bila masa saja. Wang jugak terpaksa memotong tabung tu menggunakan pisau untuk mengeluaqkan ke semua duit syilin. Dia telah menuang duit syilin tu ke dalam dua bekaih yang kami sediakan dan ia memerlukan empat oghang pekerja untuk mengira duit syilin tu.

Dan, masa kami sedang mengira duit tu, Wang telah kata, cheq serin teringin untuk membelikan hadiah besday yang baik kepada isteri cheq, jadi cheq dapatkan tabung ni untuk menyimpan duit. cheq suap khinziaq ni dengan duit syilin hari-hari dan telah melaku selama dua tahun. Akhiaqnya, simpanan cheq telah mencukupi! tu adalah kali pertama kami dok ada di dalam keadaan yang begitu sentimentai sehingga kami semua berasa tersentuh dengan perbuatan lelaki tu.

Kami telah bantunya memilih rantai dan gelang emaih yang cun untuk hadiah besday isterinya. masa Wang keluaq daripada kedai tu, salah soghang pekerja kedai kata yang isteri Wang telah menikah dengan oghang yang betoi pasai wang soghang lelaki yang sangat baik dan romantik. Kedai emaih tu jugak telah memuat naik video yang menunjukkan Wang sedang menuang duit syilin ke dalam bekaih serta barang kemaih yang dibeli Wang.

Menurut laporan, jumlah keseluruhan duit syilin simpanan Wang tu adalah TWD31,000 RM4,370 . Wang turut membalaih postin yang dilaku oleh kedai barang kemaih tu dengan menulih komen, cheq sangat berterima kasih ataih bantuan hampa. Isteri cheq sangat menyukai hadiah tu dan dia kelihatan cun masa memakainya. Kebanya bank tak mau menerima duit syilin tapi hampa malah telah bantu cheq memilih hadiah yang palin sempurna dengan gembira.

Terima kasih. -utaranews. com


Simpan Duit Syilin Selama 2 Tahun Untuk Beli Hadiah Besday Isteri
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme