cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Seleweng Dana Rm1 5b Tiga Kena Tahan Sprm Di Sabah


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-09 23:02:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


soghang pemimpin Pemuda Parti Warisan Sabah Warisan dan 2 pemimpin Pemuda Umno Sabah kena tahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia SPRM hari ni dalam siasatan ke ataih penyelewengan RM1. 5 bilion yang dimaksudkan untuk pembangunan luaq bandaq Sabah. The Staq Online menceghitakan depa yang kena tahan ialah Ketua Pemuda Warisan Datuk Azih Jamman, Ketua Pemuda Umno Tenom Jamawi Jaafar dan Ketua Pemuda Umno Tawau Ariffin Kassim.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya Operasi SPRM Datuk Seri Azam Baki hari ni mengesahkan perkara tangkapan tu tapi takmau mengulaih lanjut. Tangkapan ni menyusuli tahanan reman 5 hari ke ataih Naib Presiden Warisan Datuk Peter Anthony dan ahli bisnes Yu Sin Kong 6 Oktober lepaih. Kita sedang tumpu projek RM1. 5 bilion yang melibatkan projek persekutuan dijalankan di Sabah.

Kita akan panggey sapadia saja yang kita ghasa boleh bantu siasatan, kata Ketua Pesuruhjaya SPRM Tan Sri Dzulkifli Ahmad pada sidang media di Auditorium Dewan Bahasa Pustaka di ibu negara. Sebelum ni dilapoqkan beberapa ahli bisnes dan kontraktoq di Sabah yang menerima projek di bawah Kementerian Kemajuan Luaq bandaq dan Wilayah, yang masa tu dipimpin Datuk Seri Shafie Apdai, la nih presiden Warisan.

berita Harian menceghitakan sebanyak 350 projek di 9 daerah di Sabah, melibatkan dana awam bernilai RM7. 5 bilion, dok ada dalam radaq SPRM. Projek berkaitan pembangunan prasarana ayaq, elektrik dan jalan ghaya tu dilaksanakan dalam tempoh 2009 hingga 2015, dilaksanakan di Kota Kinabalu, Kudat, Kota Belud, Ranau, Beaufort, Keningau, Lahad Datu, Tawau dan Sandakan.

Mohd Azih Jamman ialah bekaih Ketua Pemuda UMNO Bahagian Semporna, bahagian yang diketuai Shafie sebelum masuk Parti Warisan.


Seleweng Dana Rm1 5b Tiga Kena Tahan Sprm Di Sabah
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme