cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Sambungan Wifi Hampa Lemah Tm La Nih Menyediakan Aplikasi Khusus Untuk Mengoptimasikannya


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-13 16:42:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Salah satu perkara yang palin dibenci oleh para pengguna adalah apabila rangkaian internet yang dikongsikan melalui WiFi di rumah atau pejabat adalah lemah dan tak dioptimasikan sepenuhnya. la nih, dalam memudahkan proses berkenaan, Telekom Malaysia mai dengan sebuah aplikasi khusus dinamakan Wifi Optimiser Tool. Aplikasi ni khusus untuk pengguna Unifi dan Streamyx saja.

Sebelum menggunakannya, pengguna perlu memastikan yang mana telefon pintaq atau tablet yang dipasang dengan aplikasi ni berhubung dengan rangkaian WiFi berkenaan. elok-elok ja dihubungkan, pengguna boleh menyemak dan menganalisa prestasi sambungan WiFi depa di rumah. Seteruihnya, aplikasi berkenaan akan memapaqkan laporan ringkaih untuknya, dan memberikan cadangan supaya hampa mengubah saluran atau sebaliknya dalam menjadikan prestasi WiFi hampa lebih baik berbandin sebelumnya.

Pengguna boleh mengubah saluran WiFi dengan mudah teruih daripada halaman keputusan. Keputusan ni dihasilkan daripada semakan penggunaan saluran WiFi persekitaran, dan mencadangkan hampa saluran yang kughang digunakan oleh pengguna disekitaq hampa. Sebelum dapat membuat perubahan ni, pengguna jugak perlu log masuk ke penghala router hampa. Disampin tu, pengguna jugak turut boleh menyemak pelbagai info pasai rangkaian hampa melalui aplikasi ni, termasuk berapa peranti yang berhubung ke rangkaian WiFi hampa, kekuatan rangkaian, dan sebagainya.

Bagi hampa yang menggunakan rangkaian Streamyx atau UniFi di rumah atau pejabat, boleh menyemak dan mengoptimasikan rangkaian WiFi hampa hari ni melalui aplikasi ni. Muat-Turun Wifi Optimiser Tool untuk Android


Sambungan Wifi Hampa Lemah Tm La Nih Menyediakan Aplikasi Khusus Untuk Mengoptimasikannya
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme