cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Rumah Palin Mahai Di Dunia Sebuah Mahligai Megah Dan Mewah Chateau Louih Xiv


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-28 19:36:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Misteri rumah palin mahai di dunia la nih telah terbongkaq dengan pendedahan terpalin baghu dan eksklusif. Ia menceghitakan perihai sebuah mahligai megah dan mewah yang boleh dijumpai di bahagian utara Perancih berdekatan dengan Versailles. Memperkenaikan, Chateau Louih XIV. penah menjadi antara lokasi pilihan pernikahan Kim Kardashian West, Chateau istimewa ni turut menawaqkan parit yang besaq, kelab malam bawah tanah, sebuah ballroom, sebuah labirin, bilik bawah ayaq dengan dindin kaca dan sebuah pawagam spesial.

Rumah agam ni mempunyai sejarah yang menarik pasai ia nak semacam rumah agam yang sama daripada abad ke-17. Namun rumah asai tu telah dirobohkan dan dihasilkan semula pada tahun 2011 demi memodenkan ciri-ciri rumah ni dengan perincian menarik. Malah antara fungsi rumah ni adalah ia boleh dikawai menggunakan iPhone. Harganya? USD 300 juta. Sejak dibeli pada tahun 2015 dengan ghega sebegitu rupa, takdak sapadia mengetahui sapadiakah pemilik bertuah yang berupaya untuk membeli rumah hat sama dok habaq tadi.

Namun baghu-baghu ni New York Times telah berjaya membongkaq identiti pembeli rumah menakjubkan ni yakni waris kepada takhta Saudi, Putera Mahkota Mohammed bin Salman. soghang putera yang dikenali dengan visinya untuk memodenkan negaranya, Putera Mahkota Mohammed jugak dikenali dengan tabit belanjanya yang menggerunkan. Tabiatnya ni jugak penah dikhuatiri ghamai.

Antara pembelian tak masuk akai yang penah dibuat oleh Putera Mahkota Mohammed adalah sebuah lukisan Leonardo da Vinci s Salvatoq Mundi yang dibeli pada ghega 450 juta dan sebuah yacht dengan dua kolam renang berharga 500 juta.


Rumah Palin Mahai Di Dunia Sebuah Mahligai Megah Dan Mewah Chateau Louih Xiv


ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme