cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Ribuan Netizen Tersentuh Tengok Kegigihan Penjuai Aiskrim Juai Jualannya Di Tengah Laut


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-16 02:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Kegigihan soghang penjuai aiskrim yang menjuai jualannya di tengah lautan di Lian, Filipina buat ribuan netizen tersentuh dan kagum dengan kesungguhan mencari rejeki sehingga terpaksa buat suatu perkara yang luaq biasa. ceghita dan gambar-gambaq yang diupload oleh Abbey An Hernandez di Facebooknya, menceghitakan betapa hatinya tersentuh tengok kegigihan lelaki berumoq tu menjuai aiskrimnya demi mencari sesuap nasik.

Apabila cheq mula tengok dia mula menjuainya, teruih cheq membeli aiskrimnya, katanya. Perkongsian Abbey tu disukai 36,000 pengguna Facebook dan telah dikongsi semula lebih dari 37,000 kali. Lebih besaq maruah diri daripada oghang yang merompak. Duit mau tapi gheja tak mau. Harap-harap para peragut, perompak, penyamun, penipu baca ceghita lelaki ni.

Marwenddy Enddy Semoga Allah mempermudahkan usahanya. biaqpun kalau dia bukan Islam, tapi tetap hambaNya. Cik Zah Azizah Subhanailah, ada oghang yang lebih susah dari kita. Semoga Allah murahkan rejeki hambaNya. Jamlos Sanip Hargai dan bersyukoqlah dengan pekerjaan kita laku hari ni, yang masih dok diberi peluang untuk bekerja berbandin depa yang payah mencari pekerjaan.

Sumber thereporter


Ribuan Netizen Tersentuh Tengok Kegigihan Penjuai Aiskrim Juai Jualannya Di Tengah Laut

Ribuan Netizen Tersentuh Tengok Kegigihan Penjuai Aiskrim Juai Jualannya Di Tengah Laut
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme