cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Restoran Maxico Sajikan Makanan Dan Minuman Berasaihkan Pokok Kaktuih


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-05 05:28:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Kaktuih adalah tumbuhan yang tumbuh dan hidup di kawasan yang bersuhu panaih macam padang pasiaq. Namun, tahukah hampa yang pokok berduri tu sebenaqnya boleh menjadi bahan makanan dan minuman. Berdasaqkan Instagram thisisinsider, terdapat sebuah restoran Mexico telah menjuai hidangan yang diperbuat daripada pokok kaktuih. Melalui satu video yang diupload, restoran tu sedang mengubah pokok kaktuih menjadi satu hidangan makanan yang kelihatan sangat menyelerakan.

Sebahagian besaq menu yang dijuai di Restoran Garibaldi Mexican Bistro yang terletak di Denver, Colorado, Amerika Syarikat tu diperbuat daripada pokok kaktuih yang istimewa iaitu yang berbentuk leper. ni pasai, secara semula jadinya, pokok kaktuih mempunyai duri yang tajam di luaq, jadi sebelum diproses, duri tu akan ditauk terlebih dahulu dengan cara memotong permukaan kaktuih tu dengan mengunakan pisau sehingga ke semua durinya hilang.

Selepaih bersih daripada duri, untuk buat kaktuih tu matang, lembut dan bersih daripada lender, kaktuih tu akan direbuih sehingga masak. Selepaih masak sepenuhnya, barulah kaktuih tu akan diproses menjadi pelbagai jenih hidangan makanan. Antara hidangan kaktuih yang dijuai di restoran ni adalah kaktuih quesadillaih, taco kaktuih, salad kaktuih, koktail kaktuih dan jus kaktuih.

Pemilik restoran tu, Jesus Cruz kata yang dia sangat gembira dapat memiliki restoran yang menunjukkan budaya berbeza dari negara asainya, Maxico. cheq bangga dapat memiliki restoran ni, disini keluarga cheq sangat membantu. Semua pelanggan yang makan di restoran ni jugak sangat menikmati setiap hidangan yang jugak menjadi sebahagian daripada budaya kami.

Sementara tu, tak semua pokok kaktuih yang terdapat dipadang pasiaq tu boleh dimakan oleh manusia, pasai jenih kaktuih yang selamat dimakan adalah sangat terhad. Sesetengah kaktuih ghamai dok kata mempunyai racun yang boleh membawa meninggai dunia. utaranews. com


Restoran Maxico Sajikan Makanan Dan Minuman Berasaihkan Pokok Kaktuih
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme