cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Que Haidaq Meluat Dengan Pelakon Baghu Kayu Juah Tak Mai Ke Bengkel Lakonan


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-08-12 15:06:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Sejak kebelakangan ni isu pelakon kayu atau dalam erti kata lain pelakon dengan mutu lakonan yang tak mencapai standard soghang pelakon serin dibahaihkan oleh pengkritik dan anak seni sendiri. Bukan tu saja, pengarah drama mahupun stesen tv didakwa gemaq memilih artis yang mempunyai rupa semata-mata dan mempunyai followers yang ghamai di media so-siall.

betoi ke macam tu? Pelakon senioq, Que Haidaq menerusi post terbarunya di satu group Facebook, Movie Addict nampaknya makin meluat dengan isu pelakon kayu ni. Langsung tak nampak muka Bengkel2 lakonan anjuran finas, kelolaan Puan Fatimah Abu Bakaq, Ibu Fauziah Nawi, Elly Suriati Omaq, Zul Huzaimi. . muka2 pelakon baghu yg kononnya kacak dan cantik2 belaka tapi gheja mcm haram langsung tak nampak.

. yg sy nampak pelakon2 yg mmg dah ada basic actin dlm teater yg mai. . kalau sy nak cdgkan ke Persatuan Seniman supaya buat meetin dan menyenaraikan semua pelakon baghu yg kayu supaya wajib menghadiaqkan diri ke class lakonan ajuran finas. . Dari class asaih lakonan hingga ke advance class dalam masa setahun. . kalau tak mai atau kehadiran tak lengkap, mereka2 ni tak dibenaqkan shootin.

. supaya ada sedikit garis panduan utk station tv, producer dan directoq yg la la nih ni kemaruk sgt dgn hanya memandang pada followers IG dan rupa paraih. cun, kacak tapi kosong ni jugak dpt memberi sedikit peluang utk mereka2 yg ghasa diri cun or kacak2 tapi kosong ni berilmu walaupun sedikit. . dan barangkali jugak memberi sedikit ruang/peluang utk depa yg sungguh baq hang, berbakat dan berilmu yg masih dok tercari-cari ruang dan peluang depa.

Jadi pihak produksi haruih check dgn pihak seniman terlebih dahulu adakah pelakon2 yg depa nak ambik shootin tu dah layak syarat dari pihak seniman atau tak. . apa pendapat hampa atau ada cadangan lain. . ? Netizen setuju Cadangan Que Haidaq ni mendapat persetujuan ahli group yang lain. Pelakon baghu khususnya perlu diwajibkan menghadiri kelaih lakonan bagi memantapkan lagi mutu lakonan depa.

Barulah industi seni negara tak dipandang remeh oleh netizen. ohbulan


Que Haidaq Meluat Dengan Pelakon Baghu Kayu Juah Tak Mai Ke Bengkel Lakonan

Que Haidaq Meluat Dengan Pelakon Baghu Kayu Juah Tak Mai Ke Bengkel Lakonan

Que Haidaq Meluat Dengan Pelakon Baghu Kayu Juah Tak Mai Ke Bengkel Lakonan




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas kistarp wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm