cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Qiblafinder Aplikasi Torrrbaek Untuk Tentukan Arah Kiblat


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-18 19:12:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


sempoii apps Qiblafinder with Google ni wei, ghasa confident dengan arah kiblat sebab dia guna teknologi augmented reality AR . Hala teruih straight kat Kaabah dari lokasi kita dengan jarak sekali. Kalau pegi travel mudah guna ni je. mudah dan tepat insyaAllah. Tak payah download, klik link then buka teruih guna browser je. cuba try test try check kiblat kat tempat hampa semua. https://qiblafinder. withgoogle. comUpdate cara guna:

1. Klik link. Aplikasi akan dibuka melalui browser.

2. Klik Let s Go. Boleh pilih bahasa melayu jugak, Jom katanya.

3. Pilih lokasi hampa berdasaqkan map. Boleh taip lokasi hampa di ruangan search. Gerakkan screen untuk tetapkan lokasi hampa dengan tepat. Klik untuk teruihkan.

4. Arah dan jarak Kaabah di Masjidil Haram Makkah akan dipapaqkan. Halakan kamera phone ke arah ikon Kaabah yang ditunjukkan.

5. Arah Kiblat disahkan. Nota:- barangkali phone model lama atau spec rendah tak support apps ni. Apps ni untuk phone yg ada sensoq kompaih saja. - Kompaih perlu dicalibrate bagi memastikan bacaan yang tepat. - Google cakap apps ni dibuat untuk android. Jadi barangkali kughang compatible bagi iphone


Qiblafinder Aplikasi Torrrbaek Untuk Tentukan Arah Kiblat

Qiblafinder Aplikasi Torrrbaek Untuk Tentukan Arah Kiblat






ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



itanah luas kistarp wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm