cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Positifkan Diri Akan Buat Diri Lebih Gembira Ni 18 Perkara Yang Hampa Perlu Tau


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-24 18:52:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Belajaq satu perkara yang baghu atau lebih kenai diri sendiri memang perkata yang sangat menarik. Belajaq tentang pasai oghang lain tu kita dah biasa buat. Tapi paham psikologi disebalik perbuatan kita, cara diri melayan oghang lain, dan cara kita melampiaskan pendapat dengan cara yang positif lagi bertambah menarik. Admin dah senaraikan beberapa perkata menarik tentang pasai soai psikologi diri dan oghang di sekelilin kita.

Jom kita tengok 18 perkara ni yang akan berlaku pada diri kita. 1- Susah kita nak perasan bila bercakap dengan oghang lain, dan salah soghang dari depa menggerakkan kaki melunjoq ke depan dan belakang, ni menunjukkan bahawa dia tak bersetuju dengan perkara yang dibincangkan, atau dia nak end conversation. Jadi kalau perasan cuba try test tukaq tajuk yang kena dengan hatinya kalau nak borak lebih lama.

2- oghang tu akan nampak lebih menyerlah, bila dia bercakap tentang pasai perkara yang dia betoi- betoi tau. Cara percakapan yang lancaq, info yang mantap. Seakan dia penah melalui perkara tersebut3- Melancong ke dalam atau luaq negara bukan setakat boleh hilangkan penin pala tapi boleh kurangkan risiko terkena serangan jantung jugak. 4- Meminggiaqkan diri untuk jangka masa yang panjang boleh membahayakan kesihatan ibarat merokok 15 batang sehari.

5- seseoghang yang mampu bercakap 2-5 bahasa akan secara automatiknya akan menukaq personaliti depa secara tak lansung setiap kali depa menggunakan bahasa yang lain. 6- pompuan yang kerap kali duduk atau mempunyai ghamai memba lelaki, biasanya mood depa akan lebih stabil berbandin duduk dalam kelompok pompuan saja. 7- Risiko penceraian dapat dikurangkan sebanyak 70 peratus kalau menikah dengan memba baik sendiri dan kebiasaanya akan bertahan seumoq hidup.

8- oghang bijak adalah soghang yang memilih, dan tak ghamai memba. memba yang ghamai boleh buat kita lebih cenderung untuk terikut-ikut dengan sikap depa yang lain walaupun kita sendiri kata tak. 9- Apabila soghang ibu mau bersalin, dia lebih selesa apabila suaminya berada sebelah menyebelah dan pegang tangan pasai waktu tu dirinya akan dalam keadaan bimbang dan sakit.

ni dapat mengurangkan perasaan takutnya. 10- oghang yang cuba try test nak gembirakan oghang lain selalunya akan berakhiaq dengan ghasa perasaan sunyi dan kesorangan. 11-Purata soghang pompuan boleh menyimpan satu rahsia adalah selama 47 jam dan 15 minit tang mana lebih rendah masa berbandin lelaki. 12- Buat perkara yang menakutkan boleh meningkatkan perasaan gembira apabila dah berjaya tempuhinya.

13- pompuan lebih suka untuk menerima teks atau ucapan selamat pagi dan selamat malam untuk mengaktifkan perasaan gembira pada hari tu. 14- Dengaq muzik berentak laju akan membuat kita ghasa gembira dan rileks. Namun ayat-ayat macam surah dapat buat kita lebih tumpu. 15- pompuan lebih mudah terasa sakit apabila dikuteyy pasai penerimaan deria ghasa sakit depa dua kali ganda banyak berbandin lelaki.

16- selului ghasa bersalah atau mudah bebai akan buat kita lebih memahami perasaan dan pemikiran oghang lain. 17- Cara melayani pelayan restoran akan menunjukkan karakter sebenaq diri depa. 18- Persahabatan yang terjalin masa umoq 16 hingga 28 tahun lebih cenderung untuk bertahan untuk jangka masa panjang.


Positifkan Diri Akan Buat Diri Lebih Gembira Ni 18 Perkara Yang Hampa Perlu Tau




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme