cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Pompuan Juai Semula Mainan Happy Meai Dengan Ghega Rm15 Untuk Buat Kebajikan


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-12 08:52:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Setiap kali McDonalds kenaikan permainan terpalin baghu yang akan dikeluaqkan bersama set Happy Meal-nya, sesetengah pelanggan restoran makanan segera tu konfem akan berasa frust pasai terdapat pihak yang akan membeli semua permainan tu dan menjuainya semula dengan ghega yang tinggi. macam yang berlaku kepada minggu lepaih, masa McDonalds mengeluaqkan Hello Sanrio Tea Set , soghang pompuan Malaysia telah merancang satu cara yang sempurna untuk menutup niatnya ingin menjuai semula permainan tu melalui kebajikan.

Menerusi akaun Facebook-nya, pompuan bernama Lee tu menulih, cheq ada 25 set Happy Meai McDonalds untuk diberikan. tak termasuk mainan. sapa-sapa yang mempunyai kanak-kanak dirumah boleh dapatkannya dari cheq. Makan hanya akan sedia pada jam 1 petang. Esoknya pulak, Lee telah membeli 90 set Happy Meai dan mendermakan ke semua makanan tu kepada oghang yang memerlukan serta rumah anak-anak yatim.

Bagi yang tak tau perkara sebenaq konfem akan tertipu kegiatan amal Lee tu, tapi netizen mula sedaq yang Lee sebenaqnya telah menjuai permainan Happy Meai tu dengan ghega RM15. walaupun, ghega asai permainan tu hanyalah RM6. 95. Malah Lee jugak kata yang RM15 tu adalah untuk menanggung bayaran penghantaran ke seluruh dunia, tapi yang kelakaqnya, dia menjuai permaian tu di Shopee dan semua oghang tau yang Shopee tak mengenakan sebarang caj penghantaran kepada pelanggannya.

Dalam erti kata lain, Lee akan memperolehi keuntungan kira-kira RM8 dari setiap permainan yang dijuai. Yang pastinya, netizen telah memberi kritikan yang teghok kepada Lee pasai telah menyembunyikan permainan tu untuk mendapatkan wang dengan menggunakan nama kebajikan. Netizen jugak telah mengelaqkan Lee sebagai soghang yang tak beretika. tak hairanlah semua permainan tu hilang masa cheq pergi ke McDonalds.

kalau hampa betoi-betoi laku tu untuk kebajikan, semua keuntungan hasil jualan permainan tu patut pergi ke rumah anak yatim jugak! awat semua kecoh dan keliru? Pelanggan tu jugak mungin akan beli satu set Happy Meai, simpan permainan tu dan berikan makanan tu sendiri! Sementara tu, Lee tetap mempertahankan dirinya dengan kata yang 25 set Happy Meai yang pertama saja dia telah juai di Shopee, tapi, 90 set yang seteruihnya tak dijuai.

Dia mendakwa hanya mendapat keuntungan sedikit saja pasai telah menanggung kos bayaran pos, kos pembungkusan dan mencetak borang pesanan. utaranews. com


Pompuan Juai Semula Mainan Happy Meai Dengan Ghega Rm15 Untuk Buat Kebajikan
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme