cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Pompuan Jangan Bertolak Ansoq Kepada Sapa-sapa Yang Tak Melayan Hampa Dengan Respect


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-14 07:04:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link
1. takdak sapadia yang bertanggungjawab untuk hampa kecuali diri sendiri. Lelaki boleh menyumbang kepada kebahgiaan hampa, tapi tu bukan tugaih depa. Semuanya bermula dengan diri hampa, dan hampa tak boleh mengharapkan si dia untuk membawa kebahagiaan kepada hampa. kalau hampa tak dapat buat diri sendiri ghasa gembira, lagu mana oghang lain nak buat hampa gembira? Bukannya mencari hubungan demi mengisi ghasa kosong. Wujudkan hubungan yang sihat dengan diri sendiri dan hampa akan jadi lebih puas walaupun bersendirian.

2. Jangan bertolak ansoq kepada sapa-sapa yang tak melayan hampa dengan RespekJangan sesekali membenaqkan oghang lain merendahkan hampa atau menyakiti emosi, otak atau jasad.

3. Jangan mengejaq seseoghang yang tak nampak nilai diri hampa. tak berbaloi kepada sapa-sapa yang tak memahami betapa bertuahnya depa pasai mempunyai hampa, hampa berhak dapat apa-apa yang torrrbaek. Sekiranya si dia merasa hampa lebih baik dari hampa, si dia sepatutnya berusaha lebih keraih untuk menjadi yang torrrbaek.

4. Jangan berubah diri hampa menjadi oghang lain. Melainkan kalau menjadi lebih baik, hampa tak perlu mengubah kepercayaan, nilai, pendapat, rupa dan lain-lain demi kepentingan oghang lain. jelaih sekali, depa tak menerima hampa, sapadia hampa dan tak menghargai apa yang ada di depan mata depa. Kalau depa betoi ambik berat tentang pasai hampa, depa akan terima setiap kekurangan dan kelemahan diri hampa.

5. Cukuplah hanya diri dan Pencipta andaTidak ada yang lebih baik dari ni termasuk keluarga hampa


Pompuan Jangan Bertolak Ansoq Kepada Sapa-sapa Yang Tak Melayan Hampa Dengan Respect
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme