cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Perkongsian Hanih Zalikha Tentang Pasai Suami Hobi Ni Telah Menjadi Viral Di Laman So-sial


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-11 12:14:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Sebagai soghang lelaki, toknek mempunyai hobi tersendiri. Hobi toknek adalah bermain permainan video di komputer Dota 2 . Sejak dari zaman belajaq dulu memang toknek dah mempunyai hobi ni. Jadi memang susah nak tinggaikan. Alhamdulillah bini toknek tak adalah nak marah bila diri ni main Dota 2. Yang pentin toknek tau tanggungjawab mandikan anak, main dengan anak-anak, tidoqkan anak terlebih dahulu dan sebagainya sebelum mula main game.

Sebab itulah toknek tertarik membaca satu statuih dari Hanih Zalikha tentang pasai suami dan hobi yang menjadi viral baghu-baghu ni. Semuanya bermula apabila soghang peminat Hanih Zalikha telah menghantaq soalan bertanya lagu mana Hanih boleh bersetuju dengan hobi suaminya yang suka memancin sampai berhari-hari tak balik rumah . Satu persoalan yang valid dan wajaq.

Iyerlah mesti Hanih penat nak menjaga dan menguruihkan hal rumahtangga termasuk anak soghang diri tanpa suami di sisi. Apa pun jawapan yang diberikan oleh Hanih Zalikha amat menarik sekali. Tulih Hanis:- I get this question a lot ? Suami hobi. / ni bukan nasihat, ni perkongsian. Selama kami berkawan pun, Keknih dah sentiasa sokong / sertai hobi dan minat dia.

Main paintball dengan memba-memba dia, badminton, selam skuba dan memancin kat muara. So I don t think that should change just because we got married. / Lelaki kalau dah minat, dia memang akan tumpu dan bersemangat. Macam masa dia nak ngurat kita, macam tulah. takdak sapadia boleh halang ? Jadi lelaki yang berhobi ni baguih, berjiwa besaq berdaya sain bila dia SALURKAN tenaga semangat dia kepada aspek lain dalam hidup keluarga kerjaya .

/ Tapi dia kena tau logik, dan jugak toleransi. Logiknya, dah menikah taklehlah seminggu sekali nak berhobi kemainnn. Toleransinya, dia ada hobi, isteri pun kena ada hobi atau masa untuk buat benda yang disukai . He can go on his fishin trips, I can go on my girls trip. But the number one rule is: lepaih menikah, boleh teruihkan hobi, tapi kena pandai jaga anak dulu.

Takleh mulakan dengan anak taknak kat I, nak dekat you je . Takleh. Dari pantang dah kena involve jaga anak ? . / You really do not want to take that away from him. The passion, the drive and the happiness from doin the things he loves makes him the person you admire so much. So appreciate your man and his passion. A man full of life, can love you better.

/ InsyaAllah. toknek setuju 100 peratus dengan pendapat Hanih Zalikha. Secara jujoqnya masalah hanya timboi bila lelaki tu tak tau nak tolong bantu isteri apabila dok ada di rumah. Nak buat hobi hampa suka hatilah, namun bila family time, kena beri tumpuan 100 peratus. Janganlah buat-buat baloq, tidoq je sepanjang hari dan tak tolong jaga anak.

Toleransi dan kerjasama amatlah pentin. Apa pun, menarik jugak membaca perkongsian fans Hanih Zalikha yang sudi berkongsi pengalaman depa tentang pasai perkara ni. Apa pun sebagai ketua keluarga, janganlah sampai gilakan hobi hampa dan mengabaikan keluarga. Family adalah perkara palin utama. Hobi tu perkara kedua. Kalau isteri tak benaqkan, mesti ada sebabnya.

Bincang elok-elok. pernikahan ni adalah satu kehidupan yang memerlukan toleransi, kerjasama dan kata sepakat. Jangan tak dapat buat hobi teruih meghajok atau cakap bini tak memahami. Apa kata sekali sekala hampa cuba try test memahami hati isteri hampa pulak. Tak gitu? Apa kata hampa?


Perkongsian Hanih Zalikha Tentang Pasai Suami Hobi Ni Telah Menjadi Viral Di Laman So-sial

Perkongsian Hanih Zalikha Tentang Pasai Suami Hobi Ni Telah Menjadi Viral Di Laman So-sial

Perkongsian Hanih Zalikha Tentang Pasai Suami Hobi Ni Telah Menjadi Viral Di Laman So-sial




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme