cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Pentin Untuk Oghang Pompuan Tau Barangkali Perkara Ni Akan Menjejaihkan Kebahagiaan Hampa Di Kemudian Hari


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-01 22:34:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Ada yang tak sedaq bahawa perkara-perkara ni boleh merosakkan hari hampa kelak. ambik sedikit masa hampa untuk membaca perkara yang admin ingin kongsikan. Antara sebab-sebab yang barangkali hampa tak sedaq bahawa amalan hat sama dok habaq tadi akan buat hampa tak boleh mengandung. Faktoq utama yang mengurangkan peluang untuk mempunyai bayi sendiri dah kita ketahui.

Antaranya penggunaan pil kawalan kelahiran, merokok dan sebagainya. tapi ada kemungkinan jugak beberapa perkara yang jarang kita didedahkan bahawa ia akan menjadi salah satu faktoq hampa tak boleh mengandung. Berikut merupakan antara beberapa perkara yang barangkali akan menjadi punca hampa tak boleh mengandung:Terlalu banyak ambik makanan segeraboleh memberi kesan tak berapa nak elok kepada kesuburan, yang bermaksud bahawa ovulasi tak berlaku.

cuba try test kurangkan penggunaan makanan ni sebagai makanan utama dan makanan jenih ni bukannya sumber karbohidrat yang sihat serta boleh jadi punca peningkatan risiko 73 peratus gangguan terhadap sistem ovulasi hampa. Senaman yang berlebihanZaman la la nih ghamai yang gemaqkan aktiviti-aktiviti lasak, tapi tahukah hampa ia barangkali akan menjadi salah satu punca hampa tak boleh melahiaqkan anak.

tak salah untuk bersenam, dan bersenam jugak boleh membantu meningkatkan tahap kesuburan hampa. tapi ada pentinnya untuk mendapatkan jumlah senaman yang betoi. buat terlalu banyak senaman boleh menjejaihkan keseimbangan tenaga hampa dan memberi kesan buruk kepada kitaran peranakan hampa. Hasil penyelidikan jugak menemui bahawa senaman yang berlebihan akan menjejaihkan keupayaan hampa untuk mengandung.

Indeks berat badan yang rendahMempunyai BMI yang lebih rendah daripada biasa boleh jadi punca kegagalan fungsi di bahagian ovari hampa. Selain tu, Ketidaksuburan hampa jugak akan meningkat. Gangguan makan boleh dikaitkan dengan BMI yang rendah dan barangkali akan memberi kesan buruk apabila kedatangan haid. Sekiranya hampa tak boleh mengawai pemakanan hampa, terdapat apps yang boleh membantu hampa dalam mengekaikan kesihatan hampa.Pentin Untuk Oghang Pompuan Tau Barangkali Perkara Ni Akan Menjejaihkan Kebahagiaan Hampa Di Kemudian Hari
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme