cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Peniaga Dipenjara 12 Tahun Tikam Penguatkuasa Aadk Hulu Selangoq


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-05 03:02:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


kola KUBU baghu soghang penagih dadah dikenakan hukuman penjara 12 tahun dan enam sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ni ataih kesalahan menikam dada soghang anggota penguatkuasa Agensi Antidadah Kebangsaan AADK dalam dalam satu operasi, bulan lepaih. Hakim Zulhelmy Hasan menjatuhkan hukuman tu terhadap peniaga pasaq malam, Suhaimi Aderuih, 44, selepaih tertuduh yang mai memakai baju T berwarna kelabu, admit bersalah buat perbuatan tu.

Mahkamah memerintahkan hukuman bermula daripada tarikh tangkap pada 26 September lepaih. Suhaimi, yang berniaga pakaian, didakwa dengan saja-saja jadi punca cedera parah terhadap Baharudin Abdullah, 32, Pembantu AADK Cawangan Penguatkuasa Hulu Selangoq, dengan menggunakan pisau lipat sehingga jadi punca kecederaan di bahagian tepi otot kiri ataih dada mangsa.

Dia didakwa buat perbuatan tu di jalan tar sebelah menyebelah sebuah rumah beralamat No. 70, Kampung Kuantan, Sungai Masin, Batang Kali, di sini pada jam 11. 30 malam, 25 September lepaih. Dia didakwa mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 20 tahun dan denda atau sebat, kalau sabit kesalahan. Mengikut fakta keh, Ketua AADK Hulu Selangoq, Mohd Ghazali Abdul Rahman bersama pasukannya termasuk mangsa telah menjalankan Ops Perdana di rumah berkenaan berhubung maklumat penagihan dadah.

Pasukan tu berjaya menahan beberapa suspek di dalam rumah namun tertuduh telah melarikan diri dengan keluaq melalui pintu. Mangsa yang tengok tertuduh cuba try test melarikan diri teruih mengejaq dan berlaku pergelutan sebelum tertuduh kemudian bertindak agresif dengan mengeluaqkan pisau lipat dan menikam dada mangsa. Akibat kejadian tu mangsa menerima 11 jahitan di dada kiri manakala tertuduh cedera di kenin mata kanan.

Terdahulu masa rayuan, tertuduh, yang tak diwakili peguam, habaq mahkamah dia menyesai ataih perbuatannya dan merayu dikenakan hukuman ringan. Timbalan Pendakwa ghaya Muhammad Amin Azmi, bagaimanapun memintak mahkamah menjatuhkan hukuman berat bagi memberi keinsafan dan pengajaran kepada tertuduh pasai kecederaan yang dilaku tertuduh kepada mangsa boleh mengancam nyawa mangsa.

Selain tu, katanya, tertuduh mempunyai tujuh rekod jenayah lampau melibatkan kesalahan dadah dan akta kesalahan kecik. Sementara tu di luaq mahkamah, Baharudin, yang mai bersama isterinya masa ditemui Bernama. bagitau beliau berpuas hati dengan hukuman yang dikenakan terhadap tertuduh. cheq berterima kasih kepada pihak polih ataih tindakan pantaih depa yang membawa tertuduh ke muka pengadilan, katanya yang habaq dia ditikam masa sedang menggari tangan tertuduh.

Baharudin turut habaq beliau la nih semakin sihat walaupun masih dok merasa sakit di bahagian dalaman dada kirinya dan sedang menerima rawatan susulan termasuk akan membuka jahitan luka pada Jumaat ni.


Peniaga Dipenjara 12 Tahun Tikam Penguatkuasa Aadk Hulu Selangoq
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme