cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Payah Untuk Menghafai Sesuatu Barangkali Hampa Tersilap Cara Apa Kata Cuba Try Test Cara Ni


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-21 10:32:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Tips mudah untuk menghafai nota.

1. Pemilihan tempat untuk menghafalpemilihan tempat yang tepat akan membantu kita dan memudahkan kita untuk menghafai. Pilihlah tempat yang kondusif untuk belajaq, macam perpustakaan yang suasananya sangat tenang dan tak banyak gangguan.

2. MenulisTulih apa yang hampa hafaikan supaya lebih mudah untuk mengingati nota hat sama dok habaq tadi dan secara tak langsung hampa akan lebih memahami apa yang hampa hafaikan.

3. Ulang bacaan tersebutBacalah berulang kali untuk membantu hampa ingatkan sesuatu. Setelah dah hafai sebaris ayat tu barulah maju ke ayat seteruihnya.

4. Merakam semulaKetika membaca sesebuah nota hampa cuba try test rakamkan dan setelah selesai hampa ulang semula rakaman tu. Kalau lagu kita dengaq banyak kali pun boleh hafai, ni kan pulak nota.

5. Menghafai secara berperingkatJika hampa terus-meneruih hafaikan sesuatu konfem hampa akan merasa cepat penat. Jadi rancanglah masa hampa sebaiknya.


Payah Untuk Menghafai Sesuatu Barangkali Hampa Tersilap Cara Apa Kata Cuba Try Test Cara Ni
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme