cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Pasangan Laki Bini Beli Mutusikai Kawasaki Ninja Tunai Guna Duit Syilin


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-15 08:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


MEMPUNYAI matlamat dan cita-cita tinggi sangat digalakkan dan untuk mencapainya pastilah disertakan dengan usaha. Nampaknya, peribahasa berbunyi usaha tangga kejayaan tu masih dok sesuai boleh diamalkan pada zaman la nih. baghu-baghu ni tulaq gambaq pasangan laki bini membeli sebuah mutusikai model Kawasaki Ninja menerusi laman so-sial di Indonesia.

barangkali bagi sesetengah pihak, membeli sebuah mutusikai perkara biasa, tapi tak bagi pasangan ni apabila depa membayaq mutusikai tu dengan tunai dan kesemuanya duit syiling! Menurut portai Tribunnews, Eko Margono, 40, dan isterinya Ernawati, 35, membeli mutusikai tu pada 8 November lepaih daripada hasil duit simpanan depa selama dua tahun. ceghita depa menjadi tulaq apabila satu akaun Instagram mutusikai berkenaan memuat naik beberapa gambaq duit yang diterima depa serta aktiviti mengira yang dijalankan para pekerja.

Khabaqnya, pasangan yang berasai dari Jawa Timoq, Indonesia tu telah menabung sejak dua tahun yang lepaih. Hasil tabungan hat sama dok habaq tadi akhiaqnya membolehkan depa membeli mutusikai Kawasaki Ninja 250 FI. Wang yang berjumlah 42 juta rupiah RM12975. 65 tu berjaya disimpan di dalam sebuah bekaih roti sebelum kepingan 100, 200, 500 dan 1,000 rupiah tu digunakan untuk membeli mutusikai berwarna hitam tu.

Namun, menurut portai tu, ghega pasaran mutusikai berkenaan ialah 59. 8 juta rupiah RM18474. 86 . barangkali, pasangan laki bini tu menambah dengan wang tunai lain untuk mencukupkan nilai hat sama dok habaq tadi. Walau apapun, pasangan ni jelaih membuktikan dengan usaha, matlamat mampu jadi kenyataan. barangkali boleh jadi inspirasi buat depa yang masih dok ragu-ragu sama ada mampu atau tak untuk beli mutusikai berkuasa tinggi tu.

Sumber terengganutimes


Pasangan Laki Bini Beli Mutusikai Kawasaki Ninja Tunai Guna Duit Syilin


ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme