cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Pandang Pertama Microsoft Surface Pro 2017 Tablet Windows Terulung Setakat Ni


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-05 16:42:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Microsoft mengumumkan tablet komputer hibrid terpalin baghu depa, Microsoft Surface Pro di sebuah acara di Shanghai pada pertengahan tahun ni. Dari segi luaran, tak banyak yang nampaknya berbeza berbandin dengan tablet Surface Pro 4 sebelum ni, tapi dari segi dalaman, nampaknya Microsoft telah membina sebuah tablet yang mempunyai prestasi yang mampu bersain dengan banyak laptop-laptop yang lebih besaq di luaq sana.

Microsoft Malaysia telahpun mula menjuai tablet terpalin baghu ni di pasaran tempatan bermula bulan lepaih melalui laman web Lazada Malaysia, tapi syarikat hat sama dok habaq tadi membuat pengumuman rasmi mengenainya baghu-baghu ni, dan kami di Amanz sempat mencubanya buat beberapa masa. Spesifikasi Dan Rekaan Bermula dengan spesifikasi, tablet Surface Pro ni mai dengan cip pemproses Intel generasi ketujuh Kaby Lake, dan mai dengan pilihan CPU Intel Core m3, Core i5 dan jugak Core i7, bergantung kepada keperluan hampa.

Ia jugak mai dengan jumlah memori DDR4 yang bermula dari 4GB sehinggalah 16GB dan storan pantaih SSD dari 128GB sehinggalah 512GB. Model-model yang mai dengan CPU Intel Core m3 dan jugak Core i5 cukup menarik pasai kedua-dua CPU ni disejukkan secara pasif melalui cangkerang Surface Pro terpalin baghu yang diperbuat daripada logam magnesium. ni jugak membolehkan tablet Surface Pro terpalin baghu ni mai dengan jumlah berat yang cukup rendah pada 768g, bergantung pada spesifikasi tablet hat sama dok habaq tadi.

Dari segi port I/O, tablet Surface Pro mai dengan dua buah port, termasuklah sebuah port USB 3. 0 Type-A dan jugak Mini Displayport. ia jugak mempunyai sebuah pembaca kad microSD yang terletak di kedudukan yang sama macam sebelum ni pada tablet-tablet Surface Pro 3 dan Surface Pro 4. Satu lagi penambahbaikan yang mai pada tablet Surface Pro terpalin baghu ni ialah paparan skrin 12.

3 inci yang menggunakan teknologi PixelSense dengan nilai PPI setinggi 267PPI dan resolusi 2736 x 1824 pixel. Sama macam paparan tablet Surface Pro sebelum ni, paparan Surface Pro terpalin baghu ni jugak mai dengan nisbah paparan 2:3, sama macam nisbah sebuah kertaih A4. Kickstand tablet Surface Pro ni jugak mai dengan sebuah kemaskini terpalin baghu, tang mana tablet hat sama dok habaq tadi boleh dibarinkan lebih kughang sepenuhnya, dengan mod yang dinamakan Studio Mode.

Rekaan kickstand terpalin baghu ni membolehkannya ditolak kebelakang sehingga lebih kughang 180 darjah. Ciri-Ciri Tablet Microsoft Surface Pro terpalin baghu ni mai dengan beberapa ciri-ciri yang boleh ghamai dok kata agak menarik untuk depa yang serin bekerja di luaq kawasan pejabat. Pertama sekali ialah kebolehannya untuk boot up daripada keadaan tertutup ke paparan log masuk dalam masa 4 mili-saat.

Dari segi ketahanan bateri pulak, pihak Microsoft menjangkakan tablet hat sama dok habaq tadi mampu bertahan selama 13. 5 jam, dan ni sebuah penambahbaikan yang cukup tinggi berbandin 9 jam pada tablet Surface Pro 4 sebelum ni. Sama macam Surface Pro 4, tablet Surface Pro terpalin baghu ni mai dengan sokongan untuk Windows Hello, tang mana pengguna boleh log masuk kedalam komputer depa dengan menggunakan teknologi pengecaman wajah tanpa perlu menggunakan kata laluan yang rumit.

Sama macam Surface Pro 4, tablet Surface Pro terpalin baghu tak mai dengan sebarang pengimbaih cap jari, dan hanya menggunakan webcam dan teknologi Windows Hello sebagai langkah keselamatan. kalau hampa masih dok mau menggunakan pengimbaih cap jari, tablet Surface Pro ni jugak serasi dengan papan kekunci Type Cover yang dilancaqkan Microsoft Surface Pro 4.

Malah, tablet Surface Pro baghu ni boleh digunakan dengan mana-mana Type ataupun Touch Cover yang dilancaqkan sebelum ni. Aksesori Sama macam model-model Surface dan Surface Pro yang terdahulu, tablet Microsoft Surface Pro terpalin baghu mai dengan beberapa aksesori tambahan yang melengkapkan tablet ni. ni termasuklah aksesori papan kekunci Type Cover, dan jugak styluih Surface Pen yang terpalin baghu.

Aksesori papan kekunci Type Cover terpalin baghu dari Microsoft mai dengan beberapa penambahbaikan yang kecik, tapi cukup pentin untuk keselesaan pengguna. Kemaskini yang palin ketara sekali ialah melalui penggunaan kain Alcantara, yang biasanya digunakan untuk meliputi bahagian dalaman jenama-jenama mahai dan premium macam Porsche, ataupun kapai layaq puak bangsawan.

masa kami cuba try test try test peranti Surface Pro dengan papan kekunci Type Cover yang terpalin baghu ni, kami dapat rasakan bahawa keselesaan menaip lebih baik daripada model-model sebelum ni. jarak diantara kekunci jugak diperbaiki, dan kelemahan macam tersilap menekan kekunci jugak dikurangkan, terutamanya untuk depa yang dah biasa dengan teknik menaip touch-typin.

Aksesori kedua yang melengkapkan tablet Microsoft Surface Pro ni ialah styluih Surface Pen yang terpalin baghu. Dari segi rekaan, styluih terpalin baghu ni tadaklah begitu berbeza berbandin dengan Surface Pen sebelum ni, tapi sama macam tablet Surface Pro yang baghu, ciri-ciri terpalin baghu peranti ni mai dari segi dalaman. Surface Pen terpalin baghu ni mempunyai 4096 tahap tekanan, lebih kughang dua kali ganda lebih sensitif berbandin styluih sebelum ni.

Ia jugak mempunyai kadaq latensi yang sangat rendah pada 29ms, dan pada pendapat kami masa kami mencubanya, ia ghasa macam kami sedang menulih menggunakan pen yang sebenaq diataih laptop ni. Penutup Sebagai soghang pengguna tablet Microsoft Surface Pro 3, cheq rasakan bahawa peranti terpalin baghu daripada Microsoft ni macam memberi napaih baghu kepada siri tablet Surface Pro ni.

Rekaannya barangkali tak banyak berbeza walaupun apabila dibandinkan dengan tablet dari dua generasi yang lepaih, tapi dari segi prestasi dan ciri-ciri baghu, perbezaan kedua-dua tablet ni boleh ghamai dok kata lebih kughang macam langit dengan bumi. Ciri-ciri baghu macam Studio Mode yang membolehkan kickstand ditolak lebih kughang 180 darjah ke belakang, bateri tahan lama 13.

5 jam, dan jugak papan kekunci Type Cover dengan rekaan baghu yang buat aktiviti menaip lebih selesa semuanya bekerjasama untuk buat tablet Microsoft Surface Pro ni sebuah tablet yang sangat baguih untuk depa yang serin bekerja di luaq pejabat.


Pandang Pertama Microsoft Surface Pro 2017 Tablet Windows Terulung Setakat Ni

Pandang Pertama Microsoft Surface Pro 2017 Tablet Windows Terulung Setakat Ni

Pandang Pertama Microsoft Surface Pro 2017 Tablet Windows Terulung Setakat Ni

Pandang Pertama Microsoft Surface Pro 2017 Tablet Windows Terulung Setakat Ni




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme