cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Ni Perkara Sebenaq Yang Berlaku Disebalik Keh Yang Melibatkan Imadi Pet


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2018-01-12 18:32:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Sebelum ni, tulaq di laman so-sial pasai pemilik premih kucin iaitu Imadi Pet yang didakwa menganiaya kucin yang diletakkan dibawah jagaan depa. Namun selepaih tu, pemilik Imadi Pet pulak tampil takmau mengaku dan kata dakwaan tu tak betoi. googletag. cmd. push function googletag. defineSlot /16069941/amazingnara-content-top , 336, 280 , 300, 250 , div-gpt-ad-amazingnara-content-top .

addService googletag. pubads ; googletag. pubads . enableSingleRequest ; googletag. pubads . collapseEmptyDivs true,true ; googletag. enableServices ; ; googletag. cmd. push function googletag. display div-gpt-ad-amazingnara-content-top ; ; Kemudian, keh ni dilihat macam terhenti seketika dan menimboikan tanda tanya dikalangan netizen apa yang sebenaqnya telah berlaku.

Memetik perkongsian Ponzi Scheme Alert in Malaysia di laman facebook, soghang individu tampil menjelaihkan perkara sebenaq yang sedang melanda. Ikuti penjelasan beliau. . Di sini cheq ingin menerangkan segheba ringkaih tentang pasai apa yang berlaku pasai cheq mendapati masih dok ghamai lagi yang tak paham dengan isu sebenaq yang jadi punca keh Imadi Pet begitu rumit.

Kepada yang tertanya-tanya sama ada kucing-kucin di Imadi Pet boleh di-adopt atau tak, cheq harap hampa paham. keh ni adalah amat rumit dan tak semudah yang kita sangkakan. Kucing-kucin tu semua bertuan. Pemilik-pemilik kucin mempunyai perjanjian hitam putih dengan Imadi Pet. Perkara inilah yang jadi punca keh ni semakin rumit. Untuk pengetahuan hampa, kucing-kucin Imadi Pet ni berharga lebih dari RM10 ribu seekor! kalau pemilik-pemilik kucin ni mau melepaihkan kepada oghang lain pun, cheq konfem depa tak akan mau memberi kucing-kucin depa dengan chemeyy pasai depa mahukan duit dan tak mau rugi.

Oleh sebab itulah, selain daripada memberi makan dan merawat kucing-kucin di Imadi Pet sekadaq mampu. Pihak kami dengan diketuai oleh Asrol Adizar telah melancaqkan kempen mengutip derma dan sedang cuba try test mencari penyelesaian di antara pemilik Imadi Pet dengan pemilik-pemilik kucin di sana. Setakat artikel ni ditulih, kucing-kucin di Imadi Pet masih dok belum berjaya diselamatkan.

Kami mendapat tau bahawa kebanya kucing-kucin di sana kuruih dan sakit. Banyak yang mempunyai penyakit FIP, iaitu sejenih penyakit kucin seakan AIDS yang mudah berjangkit dan tak dapat diubati. Pihak berkuasa tak dapat berbuat apa-apa pasai depa menganggap keh ni bukanlah penganiayaan haiwan. Malah, pemilik Imadi Pet jugak cuba try test membelit ceghita dengan menyiaqkan di dalam surat khabaq kononnya tak berlaku sebarang penganiayaan dan pengabaian dalam isu ni.

Yang dia war-waqkan adalah kedainya dalam proses ubahsuai. BACA : bisnes Terjejaih pasai Video Viral, Imadi Pet Globai Saman Pelanggan RM2. 5 Juta Setakat yang kami tau la la nih, bil elektrik Imadi Pet telah mencecah RM50 ribu! Menurut pekerja Imadi Pet, depa terpaksa berhutang dengan Power Cat untuk makanan kucing-kucin di sana. ni menunjukkan bahawa Imadi Pet sungguh baq hang, dah tak mampu lagi membayaq pampasan kepada pemilik-pemilik kucin yang masih dok berdegil dan takmau menerima hakikat skim pelaburan kucin ni dah lingkup.

cheq percaya Asrol Adizar telah ambik tindakan yang sepatutnya, termasuk menceghitakan


Ni Perkara Sebenaq Yang Berlaku Disebalik Keh Yang Melibatkan Imadi Pet




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme