cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Ni Ialah Rekaan Dalaman Steve Jobs Theatre Dengan Bumbung Gentian Karbon Terbesaq Dunia


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-03 19:46:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


iPhone 8 dan iPhone X telah dilancaqkan secara rasmi pada 12 September yang lepaih di Steve Jobs Theatre yang terletak di Apple Park. Bangunan berbentuk bulat ni direka oleh firma rekaan ternama Fosters and Partners. Bagi depa yang tak dijemput ke majlih pelancaran iPhone terkini, hari ni hampa berpeluang tengok rekaan dalaman bangunan ni. Steve Jobs Theatre ialah bangunan dengan bumbung gentian karbon terbesaq di dunia dengan diameter 41 meter.

Ia seberat 80. 7 tan dan cukup besaq untuk melitupi sebuah kapai terbang Boein 737. Palin menakjubkan atap gentian karbon ni disangga oleh dindin yang diperbuat daripada 44 panel kaca yang turut menjadikannya struktoq dengan dindin kaca terbesaq di dunia. Sungguhpun begitu bangunan ni direka untuk mampu bertahan walaupun digoncang gempa sehingga 8 di skala Richter.

Di bawah atap gentian karbon ni terletak dewan bawah tahan dengan kapasiti 1000 penonton. Setiap kerusi di dalam dewan ni dibuat dengan tangan dengan hiasan kulit. Tangga ke ruang dewan diperbuat daripada batu kapoq. Sekiranya rekaan dewan berbentuk bulat ni macam penah hampa tengok, ia berkongsi DNA dengan Dewan Canseloq Universiti Teknologi Petronaih yang turut direka Fosters And Partners.

macam Steve Jobs Theatre, Dewan Canseloq dan perpustakaan UTP mempunyai dindin kaca serta bumbung berbentuk bulat.


Ni Ialah Rekaan Dalaman Steve Jobs Theatre Dengan Bumbung Gentian Karbon Terbesaq Dunia
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme