cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Muzik Tak Dapat Dipisahkan Dari Kita Dari Kecik Sampai La La Nih Hampa Kenai Depa Depa Ni


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-21 19:32:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Muzik adalah salah satu hiburan yang utama di dunia. Pelbagai genre telah diperkenaikan dan pelbagai artis telah datang dan pergi dalam bidang seni di negara kita termasuklah artis dari negara jiran kita iaitu Indonesia. Disebabkan penggunaan bahasa yang sama lagu-lagu dari negara seberang mudah mendapat tempat di negara kita. Berikut merupakan kumpulan dari seberang yang lagunya penah menjadi siulan rakyat Malaysia suatu masa dahulu:

5. NidjiNidji adalah sebuah band yang berasai dari Jakarta, kumpulan ni ditubuhkan pada tahun 200

2. Nidji adalah sebuah perkataan Jepun yang bermaksud pelangi, Kumpulan ni dianggotai 6 oghang dan vokalih utama mererka bernama Girin. Antara lagu depa yang penah menjadi hit di Malaysia ialah hapuih aku , laskaq pelangi , biarlah dan sang mantan

4. SamsonsSamsons telah ditubuhkan pada tahun 2003 di Jakarta, Indonesia. Band ni dianggotai seramai 5 oghang dan dianggotai oleh vokalih depa iaitu Ariadinata. Samsons pada mulanya femes dengan muzik orkestra gilababi depa mula meniti nama di bibiaq penduduk Malaysia dengan lagu-lagu hit depa iaitu kenangan terindah , bukan diriku , naluri lelaki dan luluh .

3. Sixth SenseKumpulan 6ixth Sense terdiri daripada lima oghang anak muda iaitu Mohd Faiz Azizi Gjie selaku pemain gitaq utama, Safuan Hasnan Wan selaku pemain drum, Muhd Azmi ayaq Bone selaku pemain gitaq kedua yang kemudiannya digantikan dengan Athan , Mohd Fairuz Ayoy selaku pemain bass dan Adi Priyo Sambodo Adi selaku vokalih. 6ixth Sense merupakan kugiran pertama dengan gabungan pemuzik Malaysia dan Indonesia. Banyak lagu Sixth Sense yang berjaya mendapat tempat dihati peminat muzik tanah ayaq, antara lagu hit depa Yang Sempurnakanku , tak bisa meilihmu , tanpa , khatimah cinta dan hari ni dan kemarin .

2. Kangen BandKumpulan ni telah ditubuhkan pada tahun 2005 di Lampung, Indonesia. Dianggotai seramai 5 oghang kumpulan ni terkenai dengan lagu yakinlah aku menjemputmu , kehilanganmu berat bagiku , ijab kabul dan pujaan hati .

1. PeterpanBand yang ditubuhkan asainya dari Bandung,Indonesia jengoi sekitaq tahun 2000. Dianggotai 5 oghang dan diketuai oleh Ariel. Antara lagu depa yang terkenai ialah barangkali nanti , ada apa denganmu , semua tentang pasai kita dan menghapuih jejakmu Banyak lagi band femes yang tak dapat disenaraikan antaranya Radja, Dewa19, Ungu, Wali band, Hijau Daun, Letto, Matta, Sheila on 7 dan banyak lagi. sapadia kata lagu-lagu dari Indonesia tak mendapat tempat di Malaysia malah depa penah memonopoli dunia seni kita. Terima kasih untuk karya-karya bernaih dari depa.


Muzik Tak Dapat Dipisahkan Dari Kita Dari Kecik Sampai La La Nih Hampa Kenai Depa Depa Ni
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme