cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Mulakan Hari Hampa Dengan Bersemangat Di Waktu Pagi Tengok Tips Yang Admin Kongsikan


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-20 07:32:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


keghap dok dengaq kita ghasa penat di waktu pagi dan tak bersemangat untuk menempuhi hari kita. cuba try test amalkan tips yang admin kongsikan ni,semoga hampa ceria menempuhi hari-hari hampa.

1. Ingatlah bahawa pagi hampa sebenaqnya bermula pada malam sebelum tu: ghamai yang apabila mangkit dari tidoq berasa sangat letih. awat? pasai tak puas tidurkah? takdak apa yang lebih menarik selain dari tidoq, jadi awatlaa kita perlu melengahkan tidoq kita? ni lah caranya untuk memberi badan hampa rehat dengan tenang untuk 8 atau 9 jam pasai badan kita memerlukan rehat.

2. Pilih dengan berhati-hati dengan apa yang kita nak dengar:Kita mempunyai banyak pilihan di waktu pagi untuk mendengaq apa yang mampu memberikan kita keceriaan. Jadi, pilihlah sebaik barangkali perkkara yang mampu memberikan kita keceriaan, contohnya lagu-lagu rancak atau pun dengaq radio. Waktu pagi la yang akan mencorak hari kita pasai tu adalah permulaan hari. ghenyih lah hampa semua dipagi hari supaya hari hampa semua ceria.

3. Makanlah makanan yang berkhasiat:Pentinnya menyoghok kepada semua oghang pasai perut yang lapaq akan merosakkan mood kita di siang hari. Jangan terlepaih dari memakan benda yang berkhasiat.

4. pikiaqkan benda yang menarik: a positive thinking pentin dalam memulakan hari hampa. Bayangkan kita seringklali mangkit saja dari tidoq teruih terfikiaqkan assignment yang tak siap, gheja yang tak selesai di pejabat dan bermacam-macam lagi perkara yang boleh merencatkan pagi hampa.

5. mangkit awai dari kebiasaan:takdak apa yang lebih menyerabutkan hari hampa dari mangkit lewat untuk ke gheja atau ke kelaih, latihlah diri hampa untuk mangkit awai supaya hampa tak kalot. ni adalah resipi utama untuk memulakan pagi hampa dengan ceria pasai lewat menghadiri sesuatu akan merencatkan mood ceria hampa di pagi hari.

6. Berdoa:Berdoa kepada Tuhan tak kira sat atau lama mengikut agama masing-masin adalah sesuatu yang sangat mulia. Apa yang pentin hampa memulakan hari hampa dengan mengingati Tuhan, memulakan hari hampa dengan mengingati Tuhan akan buat kita ghasa lebih yakin dan lebih bersabaq dalam menempuhi hari yang mendatang.


Mulakan Hari Hampa Dengan Bersemangat Di Waktu Pagi Tengok Tips Yang Admin Kongsikan




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme