cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Membaca Tu Baguih Untuk Semua Oghang 5 Novel Terlaris Minggu Ni


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-21 07:32:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


kepada peminat-peminat novel ni adalah senarai top 5 novel terlaris sepanjang minggu ni:

5. Asrama: 2Ini adalah buku keluaran FIXI, diterbitkan pada 1 Ogos 201

7. Novel yang berkisaqkan tentang pasai pelajaq yang menginap di asrama. Sinopsis Dahlia tak penah gagai menyambut besday setiap pelajaq di asrama tu. Bukankah Dahlia dan besday memang sinonim?Kehadiran Lily membuka lembaran baghu di asrama tempat depa bertapak. Lily istimewa pasai dia satu-satunya mangsa yang terselamat bahana penculikan Pembunuh Tangan Hilang suatu masa dulu. Namun, misteri menyelubungi asrama sekali lagi apabila histeria berantai melanda dan jadi punca pelajaq dalam ketakutan! Adakah ni semua berkaitan dengan Lily yang seolah cuba try test dilindungi sesuatu ?Dan dapatkah Dahlia dan memba-membanya menyelamatkan asrama yang depa huni?

4. Tombiruo penunggu rimba Penerbit buku ialah Alaf 21, sinopsih novel ni:Tiga kali surat wasiat tu dipinda. Empat nama telah disenaraikan. Nama kelima telah disingkiaqkan. Dua belaih pembunuhan kemudian telah dilaku. Lelaki sadih tu sanggup membunuh pasai nafsu, wang, kuasa dan dendam! Dan setelah 30 tahun, depa dipertemukan untuk mengatoq semula episod hidup yang penuh ngeri.

3. Kerna jannah bukan percumaSebuah novel yang diterbitkan oleh Tarbiah sentap Press ni telah diterbitkan pada 1 julai 2016 dan masih dok lagi mendapat perhatian pembaca-pembaca novel di Malaysia. Sinopsis: Takkan nak ngurat awek tengah-tengah jalan kot bro? ni set-set tudung labuh pun kau minat? tanya Khai. Bukan Khai. . Ni haaa dua pompuan pakai khemah ataih kepala ni ghasa dah besaq sangat nak tegoq aku. Hahahaha. Gelak Is kuat, diikuti Hanif. Eh kau cakap baik sikit eh? sapadia yang kau cakap pakai khemah ataih kepala? marah Solehah. Darahnya naik setelah diperli sedemikian rupa. Takkan sebab tu je kau nak tauk masa berkelai dengan dua budak tak matang ni Is? Hanif? Come on la. Kata Khai sambai menepuk bahu kedua-dua kawannya tu. Khairul Rafeeq. Ya, barangkali tengok pada barannya dia seakan bukan manusia. Tapi satu; baginya pompuan bukan untuk dikasari. oghang selului ambik alih gheja Tuhan. Lantaih, Khai dihukum Neraka oleh manusia yang memandangnya dengan penuh hina. Hidayah, gheja Tuhan. Kita hamba, wajib percaya. Mudahnya menghukum, padahai kita perut tak penah kosong. selului memaki, lupa bahawa aib sendiri bergunung tinggi. Manusia tak jahat, it is the dose that makes the poison. Pain changes people. pasai jannah bukan chemeyy. Sebab tu kena usaha. Khai.

2. Awak suka cheq tak?keluaran Anggun Meloq Sdn Bhd ni telah dikeluaqkan pada 5 October 201

7. Sinopsis: cheq kenai sayang cheq. . . ceghita kasih sayang di antara dua insan istimewa yang membuai tika manih, menyentak tika marah dan menginsafkan tika diuji, Hilmon Yong dan Intan Zulaikha. Hilman soghang jejaka kacukan Cina-Korea-Amerika yang baghu mengenai Islam ditulih takdirnya dengan Intan Zulaikha sejak 11 tahun yang lampau. Kera tampaq mata! Percaya sangat mualaf tu. . . Intan Zulaikha Kami digelaq saudara baghu,mualaf,masuk Melayu. . . bila label begini akan dihentikan kepada kami? Saudara baghu sampai bila? Malah anak-anak kami dipanggey anak mualaf. awat nak membezakan kami dengan oghang Islam yang lain sedangkan semua umat Islam tu sama saja? Hilman YongKerana seekoq semut. . pasai lidah. . . Don t you dare walk away from me! Kali ni, sekali you melangkah tinggaikan I, sepuluh langkah I akan tinggaikan you! You tinggaikan I, I akan tinggaikan you terus! You won t see me again! Hilman YongBagaimana hidup soghang Intan Zulaikha apabila jeronoih hati kepada dua lelaki, dua nama dan dua personaliti? Hilman Yong soghang lelaki yang penuh kesopanan dan kesabaran. Damien Yong yang nakal,seksi dan selebet. You owe me a kiss! Damien Yong Dia macam bayangan di ayaq. . . bila cheq cuba try test menyentuhnya, ayaq akan berkocak dan dia hilang. . . . Intan Zulaikha Awak sangat merinduinya sehingga awak nampak dia dalam diri cheq. . . Damien YongHilmanku. . . sifuku. . . kekasihku. . . kembalilah. . . cheq tak penah tinggaikan awak. walaupun awak jauh, cheq dapat tengok awak. walaupun awak jauh, cheq dapat merasa kehadiran awak. walaupun awak jauh, cheq dapat merasa kehadiran awak. walaupun awak jauh, cheq dapat mendengaq awak. cheq sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi cheq, di sini. . .

1. Tititan cintaTerbitan Idea genius, 15 october 201

3. Nampaknya Drama hasil lakonan Zul Arriffin telah berjaya menimboikan impak yang besaq terhadap jualan novel ni. Tahniah diucapkan kepada pelakon-pelakon drama ni. sinopsih :Dulu, dia penah dihalau macam kucin kurap oleh suami sendiri. la nih, setelah empat tahun membawa diri di bumi asin, Aisy pulang dengan nekad mau menuntut janji yang penah dilafazkan oleh sang suami. Namun, tatkala bertemu, lain pulak yang terjadi. Tak baik soghang isteri menipu suaminya sendiri. Berdosa. . Harris mintak ampun Encik Umayr Harris Tan Sri Hakim. cheq bukan lagi isteri sapa-sapa. Aisy Dan untuk pengetahuan Puan Rahadatul Aisy Hilmi, talak dok ada di tangan suami. Seingat akai abang yang masih dok waraih ni, abang tak penah ceraikan Aisy. HarrisKepulangan Aisy memang dinanti Harris. Dia ingin menebuih khilafnya. pasai jelez, dia sanggup menghina isteri sendiri. pasai gagai mengawai baran, dia tegaq menyakiti tubuh isteri dengan tangan sendiri. la nih, dia mau menebuih semuanya. cheq tak cukup baik nak maafkan awak, Harris. Kembali hidup dengan awak, that s the last thin I will do. AisyPun begitu, kesungguhan dan kesabaran Harris meladeni setiap onaq yang saja-saja diciptanya buat tekad Aisy semakin goyah. Penerimaan Harris terhadap kekurangan dirinya buatkan Aisy akoq pada jodoh dan ketentuan Ilahi. Saat gembira menjelma, mendung datang lagi. Kemunculan Rayyan, lelaki tampan bermata hazel buat Harris dihambat ghasa jelez yang tak bertepi. sapadiakah Rayyan sebenaqnya di hati Aisy? Akankah gembira menjadi milik depa nanti? Mampukah titian cinta depa yang dah retak menanti belah tu dicantum kembali? Atau, mungkinkah Rayyan layak menjadi pengganti?


Membaca Tu Baguih Untuk Semua Oghang 5 Novel Terlaris Minggu Ni




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme