cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Masalah Untuk Tidoq Ni 5 Tumbuhan Sesuai Ditanam Dalam Bilik Untuk Bantu Hampa Tidoq Lena


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-12 16:02:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Dibulan Ramadhan ni ghamai yang berjaga malam untuk beribadat mahupun buat persediaan biskut ghaya sempena Hari ghaya yang bakai tiba. Jadi dah pastilah terpaksa tidoq lebih awai dari kebiasaannya kan?Kebanya daripada kita mendengaq muzik yang menenangkan, atau minum susu suam untuk mendapat tidoq yang lena. Tapi tahukah hampa bahawa dengan menanam beberapa tumbuhan dalam rumah, ia mampu membantu mendapatkan tidoq yang lebih lena?Memang betoi!kalau tak dapat tidoq dengan lena, tumbuhan-tumbuhan ni dapat membantu menukaq kualiti udara di dalam bilik tidoq hampa serta menukaq suasana bilik kepada lebih menyegaqkan. Berikut 5 tumbuhan yang boleh membantu mendorong keadaan yang lebih sesuai untuk hampa untuk menikmati tidoq yang lena setiap malam.

1. Aloe VeraPokok aloe vera sangat mudah untuk dijaga. Aloe vera akan melepaihkan oksigen pada waktu malam tang mana ia akan memberi otak kita bekalan oksigen yang cukup dan membantu kita mengantuk dan tidoq. Selain menjadi pejuang rahsia terhadap insomnia, ia jugak membantu meningkatkan kualiti keseluruhan tidoq hampa. Lagipun, aloe vera telah disenaraikan oleh NASA sebagai salah satu tumbuhan yang dapat meningkatkan kualiti udara dalam rumah. Tambahan pulak, ia sangatlah mudah untuk ditambah biak, tak memerlukan cahaya matahari yang berterusan, serta memerlukan ayaq yang sedikit saja. Lagipun batangnya bersifat menyimpan ayaq yang tinggi.

2. Pokok LavenderLavender menghasilkan aroma yang menenangkan yang akan membantu kita untuk relaks dan jeronoih lena. Aroma lavender jugak ghamai dok kata mampu memperlahankan kadaq degupan jantung, mengurangkan tahap anxiety atau keresahan, dan sesetengah kajian pulak menunjukkan aromanya mampu meningkatkan tidoq yang ringan, menyingkatkan tidoq Rapid-Eye Movement REM , serta memendekkan masa yang diperlukan untuk mangkit selepaih tidoq. Ia jugak ghamai dok kata dapat mengurangkan tangisan di kelompok bayi dan menenangkan depa.

3. Pokok JasminDi beberapa negara Asia Tenggara, Jasmin atau bunga melati dikaitkan dengan kesucian dan dianggap bunga suci pasai ia digunakan di beberapa upacara keagamaan di India. walaupun bau melati barangkali sedikit kuat, ia telah menunjukkan dapat meningkatkan kualiti tidoq, meningkatkan tumpuan dan jugak produktiviti seseoghang. Bunga ni jugak mampu mengurangkan keresahan atau anxieti pasai baunya yang memberi kesan ketenangan kepada badan dan minda, seteruihnya membantu mendapatkan tidoq yang berkualiti.

4. Pokok English IvyTerdapat satu lagi kegemaran NASA, pokok English Ivy sangat mudah untuk di tanam dan merupakan pembersih udara yang berkesan. Ia dipercayai mampu membantu meringankan masalah pernafasan dan keadaan macam asthma pada sesetengah oghang. Beberapa kajian jugak menunjukkan bunga English Ivy boleh mengurangkan kulat di udara iaitu sehinga 94 peratus dalam jangka masa 12 jam selepaih disimpan di dalam bilik. Lagipun sangat mudah untuk dibela didalam bangunan. Tanam English ivy di dalam pasu dengan pegangan atau struktoq menegak untuk mendaki, atau didalam bakoi yang digantung tang mana ia boleh terjuntai lebih di sebelah tepi.

5. Pokok Lidah JinPokok Lidah Jin jugak dikenali sebagai SnakePlant, atau Lidah Mak Mertua sangat terkenai dan biasa ditanam didalam rumah. ni pasai ia sangat mudah untuk hidup dan secara seninya ia sangat cun dijadikan sebagai dekorasi dalaman. Selain untuk hiasan, ia jugak membantumeningkatkan kualiti udara di dalam bilik. Ia sangat mudah untuk hidup dan membiak serta mudah dijaga. Pokok lidah jin mengeluaqkan oksigen di waktu malam semasa kita sedang tidoq dan mengurangkan kadaq karbon dioksida di udara dalam rumah kita. Lidah jin jugak ghamai dok kata mampu menapih toksin di udara di dalam rumah dan jadi punca udara dalam rumah sentiasa sihat dan tulin untuk kita bernafaih. Jadi, yang mana pilihan hampa untuk hiasan dalam rumah?


Masalah Untuk Tidoq Ni 5 Tumbuhan Sesuai Ditanam Dalam Bilik Untuk Bantu Hampa Tidoq Lena

Masalah Untuk Tidoq Ni 5 Tumbuhan Sesuai Ditanam Dalam Bilik Untuk Bantu Hampa Tidoq Lena

Masalah Untuk Tidoq Ni 5 Tumbuhan Sesuai Ditanam Dalam Bilik Untuk Bantu Hampa Tidoq Lena

Masalah Untuk Tidoq Ni 5 Tumbuhan Sesuai Ditanam Dalam Bilik Untuk Bantu Hampa Tidoq Lena

Masalah Untuk Tidoq Ni 5 Tumbuhan Sesuai Ditanam Dalam Bilik Untuk Bantu Hampa Tidoq Lena

Masalah Untuk Tidoq Ni 5 Tumbuhan Sesuai Ditanam Dalam Bilik Untuk Bantu Hampa Tidoq Lena
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme