cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Makan Pasiaq Batu Kelikiaq Selama 63 Tahun Rahsia Kesihatan Nenek Kusma


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2018-01-12 05:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


soghang nenek dari Varanasi, India telah memakan sand-wich sejak 60 tahun yang lepaih dan mendakwa tu adalah diet unik yang merupakan rahsia kesihatan dirinya. Apakah sand-wich yang dimaksudkan oleh nenek berumoq 78 tahun ni sebenarnya? Sand-wich yang dimaksudkan oleh Kusma Vati ialah pasiaq. betoi, pasir! Menurut nenek Kusma, dia ketagih untuk memakan pasiaq dan batu kelikiaq malah dia telah menghabihkan berjam-jam lamanya untuk mencari makanan utamanya tu.

Sekiranya dia tak bernasib baik, dia akan mengigit-tokak dindin rumahnya. Biaq betoi? Seleranya yang aneh tu telah buat ghamai oghang yang tinggai berdekatan dengan rumahnya berasa pelik dan apa yang lebih menggempaqkan ialah nenek Kusma mendakwa bahawa dia tak penah jeronoih sakit sejak memakan tanah dan batu kelikiaq. Kata nenek Kusma: cheq telah memakan pasiaq dan batu kelikiaq selama 63 tahun, la la nih cheq suka memakannya dan cheq tak pikiaq ia memberi sebarang kesan buruk.

Nenek Kusma habaq bahawa dia tak penah menghadapi sebarang masalah di dalam perut dan mulut. Dia jugak tak menghadapi kerosakan gigi malah giginya menjadi lebih kuat dan baginya takdak masalah untuk menokak batu yang lebih keraih. Katanya lagi, cheq tak penah berjumpak dengan doktoq pasai tak perlu, seingat cheq, cheq berasa sihat saja. Sejak umoqnya 15 tahun, nenek Kusma telah memakan pasiaq dan pada mulanya dia mengalami sakit perut yang teghok namun masalah tu tak berpanjangan.

la nih baginya memakan pasiaq sebanyak 2 kilogram hari-hari adalah perkara biasa. Ujaq nenek Kusma lagi, dia meghasakan mineral di dalam pasiaq tu memberi tenaga kepadanya untuk teruih bekerja di ladang tanaman. Disebabkan itulah, dia tak merancang untuk bersara dalam masa terdekat daripada pekerjaannya sebagai pekerja ladang walaupun umoqnya lebih kughang mencecah 80 tahun.

Bukan oghang luaq saja yang berasa pelik dan bimbang dengan keadaan nenek Kusma tu, cucunya sendiri jugak penah merayu supaya dia menghentikan tabiat anehnya tu namun dia tak paham awatlaa depa memintanya beghenti makan makanan utamanya tu. cheq sihat dan terima kasih kepada pasiaq yang mana merupakan rahsia kesihatan cheq. kata nenek Kusma. Memang pelik selera nenek Kusma ni bukan? tapi itulah kenyataannya.

kalau sebelum ni kita biasa mendengaq oghang memakan tisu, kertaih dan bukannya nasik, kali ni kita didedahkan dengan ceghita soghang manusia yang memakan pasiaq dan batu kelikiaq sebagai makanan utamanya! Sumber penmerahpress


Makan Pasiaq Batu Kelikiaq Selama 63 Tahun Rahsia Kesihatan Nenek Kusma

Makan Pasiaq Batu Kelikiaq Selama 63 Tahun Rahsia Kesihatan Nenek Kusma

Makan Pasiaq Batu Kelikiaq Selama 63 Tahun Rahsia Kesihatan Nenek Kusma
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme