cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Mai Uji Mata Hampa Berapa Banyak Titik Yang Hampa Tengok Pada Gambaq Ni


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-05-22 07:02:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


ni adalah optik ilusi yang berpolarasi. Ada sesetengah induvidu dapat melihatnya dengan baik, namun ada sesetengahnya tak. Kadang kala otak hampa tak membenaqkan hampa untuk tengok semua titik sekali gus hingga jadi punca payah untuk tengok berapa titik yang ada. mai kita cuba try test ujian optik ni, berapa titik yang hampa tengok pada gambaq ni?Untuk pengetahuan hampa, semua sekali ada 12 titik.

Kebanyakkan oghang tak akan tengok semuanya sekali gus dan Jacques Nino ahli sains dari Perancih habaq kita awat sebabnya. Apabila cakera putih dalam grid nampak terang dan dikurangkan dalam bentuk saiz, dan garisan yang hitam. Ia akan jadi punca gambaran menjadi kughang jelaih atau hilang. Kadang hanya dapat tengok satu titik pada satu satu masa dan kelihatan macam titik tu berkelip.

Garisan kelabu seolah-olah menjadi hanya satu garisan biasa dan oghang tak ternampak tompok hitam dibahagian tengok garisan. Jadi, pada asaihnya ia melibatkan dengan penglihatan periferal. Apabila hampa tengok satu dot, dot yang lain akan menjadi kaboq. ni pasai otak kita haruih meneka atau mentafsiaqkan apa yang ada. Corak garisan adalah sebahagian besaqnya berwarna kelabu jadi otak kita cuma meneka apa bentuk coraknya saja tanpa tengok kepada titik yang ada ditengahnya tu.

Berapa titik yang hampa tengok semasa first time tengok imej ni? Jujoqlah !


Mai Uji Mata Hampa Berapa Banyak Titik Yang Hampa Tengok Pada Gambaq Ni

Mai Uji Mata Hampa Berapa Banyak Titik Yang Hampa Tengok Pada Gambaq Ni




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme