cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Mahasiswa Dapat Pelbagai Kemudahan Melalui Kads1m


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-14 17:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


kalau hampa soghang pelajaq pastinya hampa tau tentang pasai penggantian Baucer Buku 1Malaysia BB1M kepada Kad Diskaun Siswa 1Malaysia KADS1M . Berbeza dengan BB1M yang diberikan melalui baucer, KADS1M ni diberikan dalam bentuk kad bank yang mengandungi nilai sebanyak RM250. Sebelum ni, ghamai pelajaq hanya tau boleh membuat cash out saja menggunakan mesin ATM.

tapi, tak ghamai yang tau KADS1M ni jugak boleh digunakan teruih secara debit. pompuan di laman twitter ni berkongsi beberapa manfaat dan kemudahan yang boleh digunakan pelajaq melalui KADS1M ni. Berikut adalah antara manfaat yang masih dok ghamai pelajaq tak tau. Desa Water Park: diskaun 15 peratus ke ataih tiket Bukit Merah Laketown Resort: 10 peratus diskaun untuk taman ayaq, watereco pakej taman ayaq The Lost World of Tambun: diskaun 10 peratus sehingga 6 tiket masuk untuk setiap kad i-City: diskaun 10 peratus di Snowalk Water World Clara Internationai Beauty: diskaun 10 peratus Transit KLIA: diskaun 30 peratus dalam satu tiket perjalanan Malaysia Airline System MAS : diskaun 10 peratus hingga 25 peratus untuk kelaih Ekonomi, elaun bagasi 10kg tambahan, mak pak dapatkan 10 peratus daripada kelaih Ekonomi, terpakai kepada mak pak pelajaq untuk majlih Induksi dan Pengijazahan FireFly: diskaun 50 peratus untuk tambang kelaih Y, bagasi pemeriksaan lengkap 20kg, minuman chemeyy di ataih kapai.

Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad: diskaun 5 peratus -15 peratus MPH Bookstores: diskaun 10 peratus pada buku ghega biasa dan alat tulih Times Bookstore: diskaun 10 peratus pada buku ghega biasa, diskaun 5 peratus pada majalah dan alat tulih Metro Divin Academy: Diskaun RM200 untuk Lesen Memandu baghu Kelaih B2 dan D Mydin: ghega spesial pada barangan bukan makanan terpilih Rapid KL: RapidPass Pelajaq 50 peratus diskaun untuk bas 33 peratus diskaun untuk baih, LRT, Monorail A W: Diskaun 50 peratus ke ataih minuman bekaih biasa dan besaq Daily Fresh: diskaun 10 peratus KFC: Diskaun 5 peratus untuk transaksi di bawah RM20 Little Taiwan: 10 peratus diskaun ke ataih pembelian minimum RM30 dari menu ala carte Marrybrown: Diskaun 10 peratus ataih jumlah dalam satu resit Station One Cafe: diskaun 5 peratus The Chicken Rice Shop: Makanan spesial pelajaq RM9.

90 nett Focuih Point: diskaun 20 peratus hingga 50 peratus pada bingkai terpilih dan cermin mata hitam Opticai 88: 5 peratus hingga 10 peratus Konokuniya Book Stores: diskaun 10 peratus pada ghega buku biasa. Sebenaqnya memang banyak manfaat yang ada pada KADS1M ni. Apapun, diharap manfaat yang diberikan oleh pihak kerajaan tu digunakan sepenuhnya dengan membeli barang pembelajaran serta buku-buku ilmiah.

Jangan menghabihkan duit yang diberikan untuk perkara yang tak berfaedah. utaranews


Mahasiswa Dapat Pelbagai Kemudahan Melalui Kads1m
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme