cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Lelaki Disangka Meninggai Dunia Ahli Keluarga Layan Sebagai Hantu Selepaih 2 Tahun Tak Pulang


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-30 08:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


SEBUAH keluarga di Thailand tergempaq apabila tengok soghang ahli keluarga depa yang telah disemadikan beberapa bulan lepaih dok ada di pintu rumah. Sakorn Sacheewa, 44, dari wilayah Si Ka Ket di Thailand, pulang ke rumah selepaih dua tahun bekerja di sebuah bot nelayan, di bahagian lain di negaranya. Dia tak penah menghubungi keluarganya sepanjang tempoh tu, jadi dia tak mengharapkan kepulangannya diraikan.

Bagaimanapun, dia jugak tak penah terlintaih akan dilayan sebagai hantu elok-elok ja dia pulang. Namun, begitulah cara keluarganya bertindak balaih masa dia berjalan di pintu pada 17 Disember lepaih dengan ahli keluarganya menyentuh dan memegangnya untuk memastikan dia adalah manusia. Sacheewa kemudian mendapat tau bahawa bagi depa, dia telah meninggai dunia tujuh bulan lepaih.

Pada Mei, keluarga Sacheewa telah dihubungi oleh polih di Nang Loeng, tempat tang mana dia bekerja yang habaq bahawa ahli keluarga depa tu telah meninggai dunia akibat gangguan pencernaan. depa diminta untuk mengenai konfem dan membawa pulang mayat. depa telah pergi ke daerah Phra Nakhon, Bangkok, tang mana depa menerima sijil kematian dan kemudian ambik mayat dari sebuah hospitai di sana.

Keadaan mayat yang bentan yang ditunjukkan kepada depa jadi punca ia payah untuk dikenai konfem, malah sepupu Sacheewa, Nakornchai Pimklang, 33 tahun, menyedari bahawa gigi mayat tu tak secocok dengan dirinya yang tak mempunyai dua gigi depan. Dia habaq soghang pegawai tapi depa tetap diarah untuk ambik mayat hat sama dok habaq tadi. depa tak membantah lepaih membawa mayat tu pulang ke Si Ka Ket, tang mana depa mengadakan upacara keagamaan selama tiga hari, sebelum mayat dibakaq.

Sementara tu, Sacheewa yang sebenaqnya masih dok hidup dan dok ada dalam keadaan baik, bekerja di Nang Loeng, sama macam yang telah dilaku selama dua tahun lepaih. Beberapa minggu lepaih, dia memutuihkan untuk beghenti gheja dan pulang ke rumah tanpa menyangka betapa kepulangannya tu menggempaqkan keluarganya. Selepaih mendengaq ceghita kematiannya, Sacheewa bagitau, pada satu masa, soghang memba satu ofih dari Myanmaq mencurik kad pengenalannya dan menghilangkan diri, tapi dia hanya melapoqkannya sebagai satu kehilangan biasa dan pihak berkuasa tempatan telah mengeluaqkan pengenalan diri yang baghu.

Dia tak penah membayangkan bahawa seseoghang akan menggunakan kadnya untuk menyamar menjadi dirinya. Kebimbangan utama Sacheewa la la nih ialah untuk mendapatkan pengesahan semula daripada Biro Pentadbiran Pendaftaran yang menyatakan dia secara rasmi telah meninggai dunia tujuh bulan yang lepaih, berdasaqkan sijil kematiannya. polih la nih perlu menyiasat untuk mengetahui mayat sapadia yang disemadikan tujuh bulan lepaih.

depa berharap dapat mengetahuinya dengan cara menganalisih tulang yang tersisa daripada pembakaran mayat. Sumber mstaq


Lelaki Disangka Meninggai Dunia Ahli Keluarga Layan Sebagai Hantu Selepaih 2 Tahun Tak Pulang
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme