cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Kita Bersahabat Pasai Ailah


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-07-18 11:02:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


- if IE 8 > Kita Bersahabat pasai Allah function i,s,o,g,r,a,m i GoogleAnalyticsObject =r;i r =i r function i r . q=i r . q . push arguments ,i r . l=1 new Date ;a=s. createElement o , m=s. getElementsByTagName o 0 ;a. async=1;a. src=g;m. parentNode. insertBefore a,m window,document, script , //www.

google-analytics. com/analytics. js , ga ; ga create , UA-47126282-2 , auto ; ga send , pageview ; window. wpemojiSettings = baseUrl : https: / /s. w. org /images /core /emoji /2. 3 /72x72 / , ext : . png , svgUrl : https: / /s. w. org /images /core /emoji /2. 3 /svg / , svgExt : . svg , source : concatemoji : http: / /iluvislam.

my /wp-includes /js /wp-emoji-release. min. js?ver=4. 8 ; !function a,b,c function d a vaq b,c,d,e,f=Strin. fromCharCode;if !k !k. fillText return!1;switch k. clearRect 0,0,j. width,j. height ,k. textBaseline= top ,k. font= 600 32px Arial ,a case flag :return k. fillText f 55356,56826,55356,56819 ,0,0 ,b=j. toDataURL ,k. clearRect 0,0,j. width,j.

height ,k. fillText f 55356,56826,8203,55356,56819 ,0,0 ,c=j. toDataURL ,b===c k. clearRect 0,0,j. width,j. height ,k. fillText f 55356,57332,56128,56423,56128,56418,56128,56421,56128,56430,56128,56423,56128,56447 ,0,0 ,b=j. toDataURL ,k. clearRect 0,0,j. width,j. height ,k. fillText f 55356,57332,8203,56128,56423,8203,56128,56418,8203,56128,56421,8203,56128,56430,8203,56128,56423,8203,56128,56447 ,0,0 ,c=j.

toDataURL ,b!==c ;case emoji4 :return k. fillText f 55358,56794,8205,9794,65039 ,0,0 ,d=j. toDataURL ,k. clearRect 0,0,j. width,j. height ,k. fillText f 55358,56794,8203,9794,65039 ,0,0 ,e=j. toDataURL ,d!==e return!1 function e a vaq c=b. createElement script ;c. src=a,c. defer=c. type= text/javascript ,b. getElementsByTagName head 0 . appendChild c vaq f,g,h,i,j=b.

createElement canvas ,k=j. getContext j. getContext 2d ;for i=Array flag , emoji4 ,c. supports= everything:!0,everythingExceptFlag:!0 ,h=0;h vaq sampling active = 0; vaq sampling rate = 100; vaq do request = false; if !sampling active do request = true; else vaq num = Math.

floor Math. random sampling rate 1; do request = 1 === num ; if do request / Create XMLHttpRequest object and set variables / vaq xhr = window. XMLHttpRequest ? new XMLHttpRequest : new ActiveXObject Microsoft. XMLHTTP , url = http://iluvislam. my/wp-admin/admin-ajax.

php , params = action=update views ajax token=0a16d9b4fb wpp id=2824 ; / Set request method and target URL / xhr. open POST , url, true ; / Set request header / xhr. setRequestHeader Content-type , application/x-www-form-urlencoded ; / Hook into onreadystatechange / xhr. onreadystatechange = function if 4 === xhr.

readyState 200 === xhr. statuih if window. console window. console. log window. console. log xhr. responseText ; ; / Send request / xhr. send params ; p h1 h2 h3 h4 h5 h6 body, input, select, textarea color: 212121; .

g1-giga . g1-mega h1, . g1-alpha h2, . g1-beta h3, . g1-gamma h4, . g1-delta h5, . g1-epsilon h6, . g1-zeta . g1-gamma-3rd . g1-delta-3rd . g1-meta . g1-primary-nav-menu > . menu-item > a . sub-menu . menu-item > a input type=submit , input type=reset , input type=button , button, . g1-button, . g1-arrow .

g1-tab, . item-list-tabs a blockquote facebook twitter googlepluih Menu Top 10 Tazkirah Cinta Inspirasi Keluarga pompuan Poster iluvislam Penulih Hubungi Search Search for: Search You are here: Home Inspirasi Kita Bersahabat pasai Allah Inspirasi, Kebahagiaan, Kita Bersahabat pasai Allah by iLuvislam July 18, 2017, 9:00 am 14 Views 0SHARESShareTweet Nikmat dan rejeki daripada Allah datang dalam pelbagai bentuk.

memba yang baik adalah salah satu daripadanya. Maka beruntung dan bersyukoqlah depa yang diizinkan menemui manusia yang sentiasa sudi untuk mendampingi. Anugerah sementara macam hal-hai lain, memba jugak pinjaman. Bukan abadi milik kita, malah kita tak seharuihnya pun memilikkan. Kita tak wajaq mengongkong dan tak membenaqkan memba berkawan dengan oghang lain atau menghalang memba daripada berbuat sesuatu yang disukainya.

tu hak dia sebagai hamba Allah dan manusia biasa, macam kita. Hak lain yang haruih dipenuhi, adalah membantunya dalam kesusahan, menziarahinya kalau dia sakit, nasihat-menasihati, menjaga ayaq mukanya, mendoakan dan banyak lagi. Sederhana tapi gembira Bersahabatlah pasai Allah. Allah yang izinkan, maka jalaninya dengan cara yang Dia redhai. Ukhwah pasai Allah tu bermaksud kelebihannya tak menambah ghasa sayang, kekurangannya pun tak mengurangkan apa-apa.

Kita tetap mencintai dan menghormati memba kita tu pasai Allah. Ada sebuah hadih yang masyhoq dibawak oleh Imam al-Nawawi ialah hadih yang diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim tentang pasai 7 golongan yang akan dinaungi Arasy di akhirat nanti. Antara 7 golongan tu salah satunya adalah dua oghang memba yang bersahabat pasai Allah, depa bertemu pasai Allah dan depa berpisah jugak pasai Allah .

Masya-Allah. Indah, bukan? Menegoq dengan cara torrrbaek kalau kita sayang, konfem kita akan mau membawa memba kita tu ke arah yang lebih baik, namun tegoqlah dengan cara yang tak menyakiti atau memalukannya. Beri memba kita masa. Sedangkan kita jugak ada kelemahan dan memba kita boleh terima, jadi kita pun perlu bersabaq dalam menzahiaqkan perasaan yang kita ada.

Rasuloilah Shallallahu alaihi wa sallam bersabda: . soghang mukmin bagi mukmin lainnya laksana bangunan, satu sama lain salin menguatkan. Muttafaq Alaihi Biaq sampai ke jannah Moga ukhwah yang terbina bukan saja terbina di sini malah mekaq hingga ke jannah.

kalau sayang, selagi hidup nyatakanlah kepada memba kita dan teruihlah menyokong dan mendoakan. kalau ditakdirkan berjauhan atau ada kesilapan, belajaqlah memaafkan dan tak mengaibkan. Hargailah kenangan yang penah tercipta. Sesungguhnya kita semua ni bersaudara. Untuk semua memba, terima kasih! Ukhwah fillah abadan abadaa, Insya-Allah. Dari Ibnu Mas ud RA bagitau: Ada soghang lelaki datang kepada Rasuloilah lepaih bertanya: Ya Rasuloilah, lagu mana pendapat Rasoi pasai soghang yang mencintai sesuatu kaum, tapi tak penah menemui kaum tu? Rasuloilah SAW bersabda: seseoghang tu akan bersama oghang yang dicintainya di akhirat .

HR. Bukhari dan Muslim Maklumat Penulih Artikel ni ditulis oleh Anem Arnamee. Berasai dari Selangoq. Meminati bidang fotografi, suka menulih dan amat gemaq membaca. Ikuti perkembangan beliau di blog http://arnamee. blogspot. my/. Berminat menulih artikel? hampa inginkan supaya hasil penulisan hampa diterbitkan dalam website iluvislam? Klik sini.

What do you think? 0 points Upvote Downvote Totai votes: 0 Upvotes: 0 Upvotes percentage: 0. 000000 peratus Downvotes: 0 Downvotes percentage: 0. 000000 peratus Newsletter Inspirasi iluvislam ceghita terkini dari iluvislam. Teruih ke email hampa! function if !window.

mc4wp window. mc4wp = listeners: , forms : on: function event, callback window. mc4wp. listeners. push event : event, callback: callback ; ; Email address: Don t worry, we don t spam


Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah

Kita Bersahabat Pasai Ailah




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme