cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Khairy Malaysia Menyasaqkan Masyarakat Nirtunai Menjelang 2050


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-11 14:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Di China pembelian barangan secara nirtunai dah digunakan secara meluas. Aplikasi WeChat yang digunakan hanya untuk perbualan di Malaysia ialah platform nirtunai yang amat berguna di sana. Oleh tu Malaysia turut mempunyai matlamat ke arah masyarakat nirtunai sepenuhnya menjelang 2050 menurut Khairy Jamaluddin, menteghi Belia Dan Sukan Malaysia. Beliau menegaihkan Malaysia tak boleh melarikan diri dari perubahan cara pembayaran akan dilaku di masa hadapan.

Trend semasa menunjukkan pembayaran nirtunai dan tanpa sebarang sentuhan jasad semakin terkenai. Pada waktu yang sama beliau ni hanya akan berlaku sekiranya masyarakat melihatnya sebagai selamat dan boleh digunakan secara menyeluruh di seluruh negara. Di ibu negara ni dah lebih kughang menjadi realiti dengan penggunaan kad tambang di perkhidmatan transit aliran ringan, plaza tol dan perkhidmatan perkongsian kenderaan.

Kerajaan jugak dah mempunyai perancangan menggunakan kad Touch N Go pada kesemua pengangkutan awam menjelang 2019. Adakah hampa dah bersedia untuk hidup di dunia nirtunai sepenuhnya?


Khairy Malaysia Menyasaqkan Masyarakat Nirtunai Menjelang 2050




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme