cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Kerajaan Kerjasama Pengendali Media So-siall Tutup Akuan Muhung


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-07-18 14:02:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Kerajaan bekerjasama dengan pengendali media so-siall macam Facebook, Twitter dan Instagram bagi memadamkan akaun muhung yang digunakan untuk punca tak berapa nak elok. menteghi Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak bagitau beberapa bukti yang diperoleh telah dikemukakan kepada pihak hat sama dok habaq tadi bagi membantu depa memadamkan akaun muhung tu.

Ada antara akaun muhung ni menggunakan platform luaq negara dan sehingga la nih kita dah buat perundingan dengan depa, ada yang dah diambik tindakan menutup akaun muhung . Bagi akaun muhung yang dihos dalam negara, takdak masalah kita boleh padam terus, katanya kepada pemberita pada Majlih Mesra Aidilfitri Jabatan Hal Ehwai spesial JASA , malam tadi.

Turut mai Timbalan Perdana menteghi Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Ketua Pengarah JASA, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi. Sebelum ni, dari Januari hingga Jun lepaih, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia SKMM menerima aduan awam lebih kughang 1,500 akaun muhung di platform media so-siall yang digunakan untuk punca tak berapa nak elok termasuk penyebaran berita muhung dan serangan fitnah terhadap pemimpin negara.

Bagaimanapun Salleh tak menjelaihkan secara terperinci berapa jumlah akaun muhung yang dah dikenakan tindakan pasai perkara tu masih dok dalam proses siasatan termasuk mendapatkan bahan bukti sebelum ambik tindakan undang-undang. TIPS mudah UNTUK MENGENALPASTI AKAUN FACEBOOK muhung 1 Gambaq Profile: Perkara pertama yang kita tengok tentang pasai mana-mana akaun Facebook ialah Gambaq Profail depa, kalau hampa cari mana-mana akaun Facebook pada senarai memba hampa yang mencurigakan, perkara pertama yang akan hampa laku adalah gunakan Carian Imej Songsang .

ni membantu hampa mengetahui sama ada gambaq serupa terdapat di Internet. Pertama download Gambaq Profil akaun yang mencurigakan Pergi ke Carian Imej Google klik pada Ikon Kamera yang menunjukkan carian mengikut imej, klik pada upload Imej , la la nih pilih gambaq yang telah didownload sebelum ni, setelah selesau upload, Google akan menunjukkan kepada hampa Imej serupa yang dah wujud di Internet.

2 Garis Masa Timeline : Garis masa Facebook pada akaun Facebook banyak menggambaqkan tentang pasai Profil pemilik. Kebanya Profil muhung mempunyai jantina sebagai pompuan , ni tak bermakna semua akaun Facebook dengan Jantina pompuan adalah muhung, terdapat banyak perkara lain untuk mengenai konfem Akaun Facebook muhung. kalau folder gambaq depa menunjukkan hanya 1 atau 2 gambaq yang jugak merupakan gambaq artis maka akaun hat sama dok habaq tadi barangkali muhung.

kalau Pemilik Akaun tak mengemaih la nih Statuih , atau kalau dia mengemaskini, Komen tak menunjukkan komen hat sama dok habaq tadi kelihatan macam daripada memba sebenaq beliau atau profilnya tak memberi komen pada statuih oghang lain, maka kemungkinannya ianya profil muhung Tab Perihai About akan Memberi hampa Maklumat lanjut pasai pemilik profil, kalau tab Perihai tak menunjukkan sebarang info pasai profil oghang tu maka ianya adalah petunjuk pasai profil muhung 3 Tunggu pada 1hb Januari: awat Tunggu 1hb Januari untuk mengenai konfem Akaun Facebook muhung? Pembuat Profil muhung barangkali besaq memasukkan tanggai 1 Januari sebagai hari kelahiran depa semasa membuat akaun muhung.

Jadi pada 1 Januari, Facebook akan Menunjukkan kepada hampa oghang yang menyambut hari lahiaq hari ni. Pergi kepada senarai tu dan Unfriend depa kalau hampa tak kenai depa secara peribadi. Pada januari 2014, cheq tergempaq tengok 28 oghang menyambut besday depa, dan cheq laku macam di ataih. 4 Profil pompuan: Kebanya profil muhung dicipta dengan Identiti pompuan dan dengan wajah cun sebagai gambaq profil, hampa jugak boleh menemui paparan nombot telefon.

pompuan terutama gadih remaja tak akan berkongsi nombot telefon depa kepada umum. Profil soghang pompuan dengan ghamai memba dan Pengikut menunjukkan Profil muhung. ni adalah beberapa petua untuk Mengenai konfem Akaun Facebook muhung yang cheq ingin kongsikan dengan hampa, kalau hampa menemui profil muhung maka hampa dan memba hampa boleh melapoqkannya kepada facebook.



Kerajaan Kerjasama Pengendali Media So-siall Tutup Akuan Muhung




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas kistarp wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm