cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Kelebihan Untuk Mengetahui Cara Mengajaq Anak Cepat Bercakap Ni 4 Caranya


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-08 16:32:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Kajian ni memberikan kelebihan untuk mak pak mengetahui cara mengajaq anak cepat bercakap. Para penyelidik mengenalpasti bayi dah kenai maksud perkataan sebelum depa bercakap lagi. Faktoq yang mendorong anak untuk paham sesuatu maksud adalah :depa dapat kenai maksud perkataan dengan tengok objek semasa ia disebut. Antaranya ni Apple , dengan menunjukkan buah apple di hadapanya. Dengan menyebut perkataan berulang kali jugak memberi kesan pada depa. Contohnya nak makan, perbuatan yang selului digunakan hari-hari. ni 4 cara untuk mengajaq anak cepat bercakap

1. Sentiasa berbualSama ada depa dapat menjawab atau tak, depa sentiasa dapat mendengaq apa yang kita cakap.

2. Berikan pendedahan menyeluruhSentiasa teruih bercakap dengannya. kalau hampa ghasa cemuih atau ketaq lutut bayi hampa cemuih percayalah depa tak akan cemuih dengan hampa , jadilah lebih genius.

3. Buat perkataan sebagai perbualanPerkataan saja barangkali payah untuk difahami oleh si meghap hampa. Jadi, cara mengajaq anak cepat bercakap adalah dengan membina ayat dan menjadikan ia sebagai perbualan.

4. Sentiasa meraikan anakApabila dia dah pandai bercakap macam menyebut ibu, sentiasa memberi pujian dan beri tepukan. ni akan mendorong depa untuk cuba try test try test perkataan lain pulak. Semuanya didengari dengan teliti oleh bayi hampa cuma depa belum boleh memberi balaih macam yang hampa mahukan. Kepada mak pak sentiasa berbuai dengan anak supaya depa boleh belajaq bercakap dengan cepat.


Kelebihan Untuk Mengetahui Cara Mengajaq Anak Cepat Bercakap Ni 4 Caranya

Kelebihan Untuk Mengetahui Cara Mengajaq Anak Cepat Bercakap Ni 4 Caranya




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme