cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Kebanya Memba Sebenaqnya Tak Sukakan Kita Menurut Sains


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-18 16:22:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


cuba try test pikiaqkan semua persahabatan hampa sepanjang hidup kamu. barangkali hampa mempunyai satu kumpulan yang kuat dan ahlinya yang ghapat, atau mempunyai pelbagai kenalan dari jenih yang berbeza yang hampa katakan memba. lagu mana sekali pun, kajian menunjukkan yang kita tak berhubung dengan kenalan dalam hidup kita macam mana yang kita pikiaq.

Sebaliknya, sebahagian dari kenalan kita sebenaqnya tak sukakan kita. kalau hampa ada memba yang keloi hampa memba baik, sedangkan depa tak minum secawan dengan hampa, atau mengalami perasaan macam soghang memba, maka hampa sedang mengalami fenomena ni. oghang tak suka mendengaq dari oghang yang depa pikiaq tak menamakan depa sebagai memba, menurut Alext Pentland, co-penulih kajian tentang pasai persahabatan yang sedang dijalankan la la nih.

Persahabatan antara 84 oghang subjek di dalam satu kelaih pengurusan bisnes dikaji melalui cara laporan-sendiri. Peserta kajian dikehendaki memberi nilai antara skala 1 hingga 5 untuk menunjukkan kerapatan , skalanya daripada cheq tak kenai oghang ni sehingga salah soghang memba baik cheq . pikiaqkan kembali perbezaan dalam perhubungan kamu dalam hidup kamu, kamu barangkali mempunyai memba yang kamu penah berkongsi perasaan, pendedahan peribadi, berbandin dengan perbualan ringan dan perbualan yang melibatkan minat dan hobi yang sama.

Setiap oghang mendefinisikan persahabatan dengan cara berbeza dan setiap personaliti berminat dengan hubungan yang berbeza. Kita la la nih sedang hidup diwaktu tang mana perktaan memba bermaksud bilangan nombot di facebook, sinonim dengan perkataan followers , atau penonton yagn terdiri daripada oghang yang tak dikenali. The New York Times menceghitakan risiko untuk mempunyai hubungan yang tak bermakna tapi mendorong kearah masah kesihatan termasuk kehilangfungsian otak.

Dr. Amy Banks, pakaq psikiatri dari Wellesley Centers for Women, menerangkan kepentingan saraf vaguih smart vaguih nerve , yang boleh mendapat kesan tak berapa nak elok dari kesunyian dan perasaan diasinkan. Memastikan saraf ni sihat adalah pentin pasai ia mengawai naluri kecemasan, iaitu balaih Lawan, Lari atau Beku , kata Dr Amy. Apabila bersama dengan oghang yang tak dikenali kita akan berasa sangat gemuruh dan memberi kesan kepada sistem saraf ni, dibandinkan dengan apabila bersama dengan memba-memba ghapat yang kita selesa dan ghasa selamat.

Hasil dari kajian ni, adalah lebih baik tak membuang masa dengan oghang yang tak ikhlaih berkawan. Bina kepercayaan dengan oghang yang hanya menunjukkan keikhlasan dengan kita, yang mana kita yakin diakan keloi kita sebagai memba .


Kebanya Memba Sebenaqnya Tak Sukakan Kita Menurut Sains

Kebanya Memba Sebenaqnya Tak Sukakan Kita Menurut Sains

Kebanya Memba Sebenaqnya Tak Sukakan Kita Menurut Sains

Kebanya Memba Sebenaqnya Tak Sukakan Kita Menurut Sains
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme