cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Kalau Unifi Di Rumah Masih Dok Lembab Mai Cuba Try Test Laku 4 Langkah Mudah Ni


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-18 07:12:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


penah tak hampa masa tengah syok layan youtube, tonton movie, atau mesej memba-memba tiba-tiba rangkaian terputus? Bila semak balik modem unifi, takdak apa pun masalah, yang semestinya hampa akan off suih moden dan buka balik selepaih beberapa saat kan? Tapi malangnya, line masih dok slow atau teruih diconnected. Jadi disini admin kongsikan jalan penyelesaian kalau hampa baloq nak hubungi khidmat pelanggan TM Unifi.

tau sajalah nak tunggu call masuk pon dah makan masa, baik cuba try test sendiri dulu kan?Caranya adalah dengan membaiki semula DNS hat sama dok habaq tadi, ikuti langkah yang disediakan ni untuk kendalinya. 1- Buka browser, taip 192. 168. 0. 1 pada address bar dan tekan EnterLogin page dengan menggunakan username password macam ni: Username: operator Password: h566UniFi 2- Masuk ke bahagian SetupLihat disebelah kiri, klik pada WAN.

Wan Configuration. Selepaih tu, hampa akan dapat tengok Protocol PPPoe dibarisan pertama jaduai. Di bahagian column Action, tekan butang Edit 3- Skrol kebawah samapai hampa dapat tengok perkataaan DNS DOmanin NAme Server . Tukaqkan mode asai dari Auto ke Manuai. Setkan DNS macam berikut domain name server Primary IP: 8. 8. 8. 8 domain name server Secondary IP: 8.

8. 4. 4 4- Skrol kebawah lagi sampai dihujung dan klik ApplySekarang hampa boleh cuba try test surf semula. Kalau boleh masuk tu maknanya settin yang hampa buat tu berjayalah. Kalau tak boleh jugak, barangkali ada 1-2 step yang salah ikut. Oh ya, untuk pengguna router lama 2014 kebawah, barangkali ada sikit lain caranya. tapi takpa dari masa ke semasa admin akan share lagi untuk moden 2014 kebawah ya.

Selamat cuba try test try test !


Kalau Unifi Di Rumah Masih Dok Lembab Mai Cuba Try Test Laku 4 Langkah Mudah Ni

Kalau Unifi Di Rumah Masih Dok Lembab Mai Cuba Try Test Laku 4 Langkah Mudah Ni

Kalau Unifi Di Rumah Masih Dok Lembab Mai Cuba Try Test Laku 4 Langkah Mudah Ni

Kalau Unifi Di Rumah Masih Dok Lembab Mai Cuba Try Test Laku 4 Langkah Mudah Ni
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme