cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Kalau Hampa Tak Teghiak Ni Sebenaqnya Yang Akan Berlaku Pada Diri Hampa


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-08-15 19:46:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Menurut pakaq psikologi, teghiak adalah baik untuk diri kita dan buat kita menjadi soghang yang lebih kuat. Ianya adalah tanda kekuatan dan kemampuan kita untuk bangkit dengan segera daripada sebarang kesusahan. teghiak jugak merupakan cara yang baguih untuk meredakan tekanan dan mengeluaqkan segala perasaan risau dan meghajok. ayaq mata yang keluaq tu mempunyai hormon yang akan meningkatkan mood kita selepaih teghiak.

Kita mesti akan ghasa lega selepaih teghiak, kan?kalau kita menahan ayaq mata, ia boleh jadi punca kerosakan atau bahaya untuk jangka masa yang panjang pada psikologi kita. Malah, kalau kita mengumpoikan perasaan kita, ia boleh membawa kepada kemurungan, keresahan, dan penyalahgunaan dadah. Cara kita teghiak tak boleh dikawai. Ia adalah cara semulajadi kita melampiaskan emosi dan semestinya memerlukan kekuatan untuk melaku.

Jadi, biaqkan kalau ada yang bagitau buruklah bila teghiak . Mulai saat ni, beghenti pikiaqkan apa yang oghang lain akan pikiaqkan tentang pasai hampa dan menangihlah apabila hampa mau. Ia akan buat hampa lebih kuat!


Kalau Hampa Tak Teghiak Ni Sebenaqnya Yang Akan Berlaku Pada Diri Hampa

Kalau Hampa Tak Teghiak Ni Sebenaqnya Yang Akan Berlaku Pada Diri Hampa
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme