cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Kakak Mangsa Keh Buli Di Korea Kongsi Pengalaman Ngeri Adiknya


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-13 05:14:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Beberapa hari selepaih keh pembulian kejam terhadap soghang gadih berumoq 14 tahun di Busan, Korea Selatan menjadi viral di Internet. Terdapat satu lagi keh buli yang sama telah jengoi dan menjadi topik perbualan hangat di media so-siall Korea. ceghita buli Lee Haneul telah dikongsikan oleh kakaknya, Hanna yang tak boleh menahan sikap pembuli yang takdak ghasa bersalah malah bersikap bangga dengan perbuatan depa tu.

Menerusi akaun Facebook, Hanna telah berkongsi ceghita pasai ceghita buli yang dihadapi oleh adiknya. Kejadian tu berlaku dua bulan yang lepaih, pada 17 Julai, tang mana adik pompuan cheq dan pembuli telah pergi minum alkohol di pantai Kyungpo, Gangreung pada jam 3 pagi. masa sedang minum bersama, A dan adik cheq kata yang depa mempunyai beberapa isu untuk dibincangkan dan depa akan kembali selepaih bercakap 1 dengan 1.

Jadi, depa habaq lima lagi memba lain supaya tak mengikuti depa, tapi depa ikut jugak. Semasa sedang berbuai, disebabkan alkohol A menjadi terlalu beremosi dan bertindak menibai adik cheq. tapi selepaih tu, depa berdua salin memintak ampun dan menyelesaikan isu tu. tapi, lima pelajaq lain menyuruh A untuk ke tepi dan kata yang depa mempunyai beberapa isu dengan adik cheq, lepaih depa mula melepaihkan kemarahan depa kepada adik cheq.

A telah pulang ke rumah masa tu, tapi sebelum pergi, dia telah habaq ke lima pembuli tu supaya berlembut. Dan, itulah mulanya peristiwa ngeri tu. Lima oghang pembli tu telah bertukaq kedudukkan banyak kali, dan menibai adik cheq secara jasad, meludah muka, mencarut, mencurik telefon dan dompetnya, kemudian menyembunyikan ke dalam pasiaq. elok-elok ja pagi, depa membawa adik cheq pergi ke studio salah soghang pelajaq dan teruih menibai adik cheq, depa jugak telah membuat panggilan video kepada soghang lelaki yang lebih tua dan menunjukkan serangan tu kepadanya.

depa kemudian telah merakamkan video, ambik gambaq lepaih kongsinya di dalam group chat depa. Selain tu, depa jugak telah membawa guntin dan mengugut adik cheq, kalau dia membuat laporan, depa akan membunuh dia. depa jugak cuba try test untuk membogelkan dia dan membuat melawak seksuai yang menghina. macam tu, adik cheq telah kena ambush selama 7 jam.

Keesokkan harinya, A telah tengok gambaq betapa teruknya adik cheq telah ditaboh, jadi, dia telah pontiang sekolah dan pergi ke studio tempat adik cheq disimpan. tapi dia tengok pembuli tu sedang meminun alkohol dan menyerang adik cheq. Jadi, dia telah membelikan dan menyuapkan adik cheq buboq tapi pembuli tu bagitau, awat kamu beri dia tu, awat baziaqkan wang, kamu patut beri kepada kami saja.

depa jugak telah memandang ke muka adik cheq dan kata Ew tengok wajah dia, sangat menjijikkan. Selepaih tu, pembuli telah rancang mau pergi ke pantai, tapi A bagitau yang dia akan membawa adik cheq pulang ke rumah, tapi pembuli di sebelah kata, kalau adik cheq pulang ke rumah, dia akan membuat laporan, jadi mai ikat dia di dalam bilik ayaq. Pembuli lain melarang perbuatan tu, dan cheq tak konfem kalau ia disebabkan adik cheq ketaq lutut untuk pulang ke rumah, tapi dia habaq A yang dia akan berehat dia bawah payung dan pergi ke Namae Beach.

Disitu, adik cheq telah pengsan dan beghenti bernafaih, memba cheq yang bekerja disitu telah menemuinya, menelefon ambulan dan membuat laporan pembulian tu kepada polih. Sebab utama cheq buat semua ni adalah pasai cheq berasa marah, depa laku semua tu tapi tak ghasa bersalah atau menyesai, malah, depa masih dok berkongsi gambaq depa sedang minum di Facebook macam takdak apa yang berlaku.

depa telah menelefon memba cheq dan mencarut kepadanya jugak, depa jugak telah menghantaq mesej ugutan kepada cheq. Selain tu depa jugak habaq oghang lain yang depa menibai adik cheq pasai dia telah membuat sesuatu yang salah. Keluarga mangsa telah membuat laporan kepada pihak berkuasa pada 18 Julai yang lepaih, tapi siasatan keh tu terhenti sehinggalah keh Busan tu meletuih.

Hanna jugak memintak ampun pasai adiknya yang masih dok bawah umoq telah minum, dan menambah yang adiknya la nih sedang menerima rawatan psikiatri. Buat masa ni, Hanna berharap masalah adiknya bersama keh pembulian yang sama di Busan, dapat menghapuihkan Akta Perlindungan Juvana Korea yang telah menyelamatkan pesalah dibawah umoq 18 tahun dari menerima hukuman keraih.

Pihak berkuasa dilapoqkan sedang meneruihkan siasatan keh Haneul tu. utaranews. com


Kakak Mangsa Keh Buli Di Korea Kongsi Pengalaman Ngeri Adiknya
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme