cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Kajian Memperlihatkan 75 Pengguna Malaysia Terbuka Beralih Ke Talian Telekomunasi Baghu


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-10 14:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Pada hari ni, peranti mudah-alih telah menjadi salah satu nadi kehidupan harian, dan ghamai yang tak boleh berpisah dengannya. Kajian kasaq memperlihatkan pengguna Malaysia mempunyai lebih daripada satu peranti mudah-alih pada sesuatu masa dan macam biasa, setiap peranti mudah-alih turut mempunyai talian yang berbeza. Bercakap mengenainya, hari ni Google Malaysia berkongsi beberapa data menarik berkaitan carian dan kelakuan pengguna masa sedang mencari pelan pascabayaq atau prabayaq baghu.

macam ghamai sedia maklum, la nih hampa boleh buat MNP ke sebarang talian dan mengekaikan nombot telefon sedia ada hampa. ni sekaliguih buat ghamai pengguna yang serin mencari pelan data dan panggilan yang menarik selari dengan cara penggunaan masing-masin. Bercakap mengenainya, Google kata pengguna secara purata tengok kepada 3 jenama pilihan sebelum membuat keputusan untuk membeli atau tak.

Kajian awai serin dilaku di ataih talian tang mana ia ghamai dok kata sekitaq 94 peratus. Menariknya, daripada data ni adalah dimaa 69 peratus daripada carian dan kajian pasai pelan data baghu dilaku melalui peranti mudah-alih depa. Kebiasaannya, sekitaq 86 peratus pengguna telah menetapkan pilihan depa sebelum buat pembelian tapi data menunjukkan yang mana 75 peratus pengguna terbuka untuk cuba try test try test jenama talian telekomunikasi baghu sebelum buat pembelian akhiaq.

Secara kasaq, ia dilihat pengguna ingin beralih ke talian baghu disebabkan beberapa perkara, dan antaranya adalah naik-taraf pelan sedia ada, inginkan sesuatu yang lebih mampu-milik, tak puas-hati dengan pelan sedia ada, dan jugak dah tiba masanya untuk perbaharui pelan sedia ada depa. Disampin tu, pengguna turut membandinkan daripada beberapa segi, termasuk ghega penawaran, promosi jualan, perbandingan pelan dan jugak kawasan liputan.

Google buat kajian ni dengan kerjasama pihak Kantaq TS dan ia melibatkan seramai 500 responden. Bagi hampa sendiri, apakah hampa terbuka bertukaq ke talian telekomunikasi baghu sekiranya ia menawaqkan pelan yang lebih baik? Atau hampa lebih setia kepada jenama telekomunikasi sedia ada?


Kajian Memperlihatkan 75 Pengguna Malaysia Terbuka Beralih Ke Talian Telekomunasi Baghu




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme